BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,94
HABER /  POLİTİKA

Şener'in hedefinde üçlü koalisyon var

Türkiye Partisi Genel Başkanı Şener, iki partiyle olan görüşmelerin devam ettiğini söyledi

Abone ol
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlere Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile koalisyon olarak girmek için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Partisinin ilçe binasının açılışını yapmak üzere Mersin'in Erdemli İlçesi'ne gelen Abdüllatif Şener, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ülkenin birliği, beraberliği ve bütünlüğünün hiç bir zaman bu dönemdeki gibi endişe verici hale gelmediğini belirten Şener, 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler için koalisyon çalışmalarına devam ettiklerini hatırlattı. Şener, "Şu anda Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile görüşmeler sürüyor. Rahmetli Necmettin Erbakan'ın sağlığında da koalisyon görüşmeleri ve çalışmaları yapmıştık. Aynı çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Türkiye'de son yıllarda şiddetin arttığını da vurgulayan Şener, "Son bir kaç yıldır Türkiye'de var olan şiddet olaylarını öldürme, yaralama ve darp olaylarını incelediğimizde istatistiğe baktığımızda açık söylemek gerekirse Türkiye'de şiddet olayları artmıştır. Siyasetin üslubu, siyasetin beceriksizliği, siyasetin yeterli tedbirlerinin ve önlemleri almayışı güvenlik sorununu ortaya çıkarmıştır ülkede. İnsanların davranış kalıplarını bozmuştur. Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyede şiddet olaylarının yaşandığı yılları yaşamaktayız. Bunları üzüntü ve kaygıyla izlemekteyiz. Hepimizin tanıdığı ülkemizde sevilen ses sanatçılarından İbrahim Tatlıses'in maruz kalmış olduğu saldırıyı da nefretle kınıyoruz. Kendisine Allah'tan acil şifalar diliyoruz, ailesine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyoruz"diye konuştu.