BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Şener'den şimdi beni söyletmesinler çıkışı

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener 27 Nisan e-muhtırasına o gece hükümetin reaksiyon gösterdiği iddialarına tepki gösterdi

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, 27 Nisan e-muhtırasıyla ilgili tartışmalara "Şimdi beni söyletmesinler" sözleriyle katıldı.

"ŞENER VE GÖNÜL YOKTU"

Genelkurmay'ın e-muhtırayı resmi internet sitesinden kaldırmasının yankıları sürüyor. Bildirinin yayınlandığı gece bakanların Başbakanlık ve Dışişleri Konutu'nda toplandığı ancak Şener ve Vecdi Gönül'ün olmadığı iddia edildi.  Şener, o bildiri için "Gayrı ciddi bir havası vardı. Bu Ciddiye alınacak ne pisikolojik ne de sosyolojik bir ortam yoktu" ifadelerini kullandı.

ÇOK DA ÖNEMSEMEMİŞTİM

İddialarla ilgili Vatan gazetesine konuşan Şener, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Şimdi beni söyletmesinler” diyerek, şu değerlendirmeyi yaptı: “27 Nisan bildirisinin hemen arkasından ertesi gün gündüz konutta toplantı vardı. O toplantıda 6-7 bakan bulundu. O bakanlardan biri ben biri de Vecdi Gönül’dü. Haksızlık etmesinler. Benim telefonlarım 24 saat açıktır. 27 Nisan gecesi kimse tarafından aranmadık. Bildiriden televizyonlardan haberim olmuştu. Çok da önemsememiştim. Ciddiye alınacak ne pisikolojik ne de sosyolojik bir ortam yoktu. O ortamda yayınlanmış olması bende ciddi bir duygu yaratmadı. Gayrı ciddi bir havası vardı. O nedenle de kimseyle konuşma ihtiyacı hissetmedim. Hiçbirşey yoktu o gece şimdi beni söyletmesinler. Ertesi gün de bildiriye nasıl cevap ereceğimizi oturduk konuştuk olay bu.”