BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,04
ALTIN 2.324,67
HABER /  POLİTİKA

Şener'den demokrasi bitmiştir iddiası

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'in son gözaltılara tepki gösterdi, hükümete yüklendi.

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ''Bir ülkede sivil toplum, özgür basın bitmişse, demokrasi bitmiştir'' dedi.  

Şener, partisinin genel merkezinde düzenlenen 5. Olağan İl Kadın Kolları Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamındaki gözaltılara ilişkin görüşlerini paylaştı.

Cumhuriyet tarihinde hiçbir davanın ''Ergenekon'' davası kadar insanları, partileri ve aydınları ayrıştırmadığını savunan Şener, ''Bu dönemin başta düşünce özgürlüğü ve çağdaş değerler adına büyük yara almış bir dönem olduğunu gözlemlemekteyiz'' ifadesini kullandı.

Gazetecilerin tutuklandığı ve haklarında soruşturma açıldığı bir ortamın normal karşılanamayacağını belirten Şener, ''Dün, 'bu davanın savcısıyım' diyen Başbakan, bugün, 'savcısı da hakimi de değilim' diyor. Ülkeyi yönetenlerin pragmatik eğilimler peşinden koşmaları ülkeye zarar verir'' diye konuştu.

Partisinin tam demokrasi ve sivil toplumdan yana olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurgulayan Şener, ''Başbakan'ın beyanındaki tutarsızlık geleneksel siyasetin ülkemizdeki son örneğini teşkil etmektedir'' dedi.

Hukukla insanlara zulmetmenin mümkün olduğunu dile getiren Şener, tüm hukuki süreçlerin adaleti ortaya çıkaracak şekilde işlemesi gerektiğini savundu.

Şener, Türkiye'de insanların özgürce konuşamadığını ve eleştiremediğini öne sürerek, ''Bir ülkede sivil toplum, özgür basın bitmişse, demokrasi bitmiştir'' yorumunu yaptı.  

Türkiye'de hafızaların altüst olduğunu söyleyen Şener, ''Herkes yandaş yargı istiyor. Adalet duygusu kimsede kalmadı mı, bu ülkede? İktidar yandaş yargı istiyor, muhalefet yandaş yargı istiyor. Böyle anlayış olmaz. Herkesin bu kısır döngüden kurtulması lazım'' diye konuştu.

Terör örgütü elebaşı ile İmralı'da görüşmeler yapıldığını ifade eden Şener, Türkiye Partisi olarak, İmralı'da yapılan görüşmelerin hangi vasıtalarla, ne zamandan beri, nasıl sürdürüldüğünün açıklanmasını istediklerini kaydetti.

Terör örgütü tarafından bu konuyla ilgili tek taraflı açıklamalar yapıldığını belirten Şener, ''İmralı'daki görüşmelerde tutanak tutuluyor mu? Bunun açıklanması lazım'' dedi.