BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.495,59
HABER /  SAĞLIK

Selülit nasıl geçer? Selülit masajı ile selülitlerden kurtulun

Selülit masajı nedir ? Genetik sebeplerle, dolaşım ve ya beslenme bozukluklarıyla meydana gelen selüliti özel tekniklerle hafifletmek için yapılan masaja selülit masajı denir. Selülit kremi ya da selülit yağıyla uygulayacağınız selülit masajı nasıl yapılır?

Abone ol

Selülit Dünya Sağlık Örgütü tarafından “estetik bir durum değil, tedavi edilmesi gereken bir hastalık” olarak tanımlanıyor. Deri altında düzensiz ve aşırı yağ birikimi ile oluşan, özellikle bacak, kol ve kalça bölgesinde toplanan bölgesel yağ kompozisyon ve dolaşım bozukluğu olarak ortaya çıkan selülit kadınları psikolojik olarak olumsuz etkiliyor. Öte yandan selüliti olan kadınlar bedensel olarak kendilerini saklama gereği duyuyor. Düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve selülit mesajı ile selülitlerinizden kurtulmanız mümkün.

SELÜLİT MASAJI HANGİ YAĞLARLA YAPILIR?: Selüliti azaltan yağları tek başına kullanmak mümkündür ancak ideali birden fazla yağı karıştırmaktır. Alerjik bir bünyeniz varsa önce bu yağlardan birine alerjiniz olup olmadığını bilmelisiniz. Teninizin küçük bir bölgesine bir miktar yağ sürüp bir süre bekleyerek bunu anlayabilirsiniz. Kullanabileceğiniz yağlar: susam yağı, lavanta yağı, çemen yağı, rezene yağı, jojoba yağı, portakal yağı, zambak yağı, keten yağı, yasemin yağı, ardıç yağı, buğday yağı, nane yağı, çemen yağı, anason yağı, limon yağı, biberiye yağı.

SELÜLİT MASAJI NASIL YAPILIR?: Selülit yağı veya kremi iki elin içine yayılır. Sonra dizlerin üzerinden itibaren yukarıya doğru bastırarak yedirilir. Eller aşağıdan yukarıya doğru hareket etmelidir. Ardından yoğurma aşamasına geçilir. Selülitli bölge başparmaklarla diğer parmaklar arasında yoğurulmalıdır. Yoğurmayı takiben parmakların eklem yerleri ile bacakların içinden dışına dışından içine doğru ters yönlerde, yere paralel olacak biçimde masaj yapılmalıdır. Sonra parmaklar arasında selülitli bölgeler sıkışıtırılıp bırakılır. Bu hareket de yere paralel, içten dışa dıştan içe yapılmalıdır. Bütün masaj aşamaları bacakların ön ve arka yüzlerine, basenlere ve kalçalara üçer kez sırayla uygulanmalıdır.

DÜZENLİ OLARAK SPOR YAPIN: Öte yandan düzenli olarak spor yapmak sadece selülitlerden kurtulmak için değil kalp ve damar sağlığını korumak, metabolizmayı hızlandırmak, fazla kaloriyi yakmak ve dolayısıyla kilo vermek içinde gerekli. Düzenli olarak spor yapıyorsanız bacaklarınızı şekillendirici, ağırlıklı özel egzersizleri kullanabilirsiniz. Ağırlık kullanarak yapılan bacak egzersizleri yağın doku altında birikmesini engeller ve yeni selülit oluşumundan sizi korur.