BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Selahattin Demirtaş'ın PKK'lı kardeşinden olay satırlar

Selahattin Demirtaş'ın kardeşi PKK'lı Nurettin Demirtaş, Ankara Kızılay'da 36 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı canlı bombaya övgüler yağdırdı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi PKK'lı Nurettin Demirtaş, Ankara'da 36 kişinin ölümüne sebep olan canlı bomba için skandal ifadeler kullandı.

Nurettin Demirtaş örgütün Avrupa'daki gazetesi Yeni Özgür Politika'da Ankara canlı bombası Seher Çağla Demir'i konu alan bir yazı kaleme aldı.

CANLI BOMBAYA "NİLÜFER ÇİÇEĞİ" DEDİ

"'Doğa' Zamanı!" başlıklı yazıda "Doğa" kod adını kullanan Demir'i anlatan Demirtaş, "Güven Park eylemi şimdi daha iyi anlaşılıyor…" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, 36 kişinin öldüğü Ankara Kızılay bombalamasının doğru bir eylem olduğunu savunurken, Demir için "nilüfer çiçeği" ifadesini kullandı.

İKİ EYLEME DE SAHİP ÇIKTI

Demirtaş "Bir doğa halkı olan Kürtleri o kadar çok ve o kadar vahşice katletmeye başladılar ki kimse çetelesini tutamaz oldu. Kürt gençleri oturup ölümü beklemediler elbette. Ankara'daki iki eylem bunun içindi… Bu vicdansız 21. yüzyılda, Kürt soykırımına "dur" diyen insanlığın en vicdanlı devrimcisi olarak anılmayı hak eden Zınar Raperin'i, soykırımı beyninden vuran Doğa takip etti" diyerek Ankara'da sivillerin öldüğü 2 ayrı eyleme sahip çıktı.

Selahattin Demirtaş kardeşi Nurettin Demirtaş'ın Erbil'de ticaret yaptığını söylemişti. Ancak Nurettin Erbil'in PKK'da olduğu bu fotoğraflarla belgelenmişti.

NURETTİN DEMİRTAŞ KİMDİR?

Nurettin Demirtaş üniversite öğrencisiyken 1991'de PKK'nın gençlik örgütü olarak bilinen Yekitiya Civaka Kürdistan üyesi oldukları suçlamasıyla kardeşi Selahattin Demirtaş ile beraber gözaltına alındı. Selahattin Demirtaş serbest bırakılırken, Nurettin Demirtaş terör örgütü PKK'ya üye olmak suçundan Buca Cezaevi'nde onbir yıl altı ay hapis yattı.
nurettin demirtas kimdir Cezasını çektikten sonra DTP'ye üye olan Demirtaş, sağlık sorunları olduğu gerekçesiyle askerliğe elverişsiz raporu aldı. 8 Kasım 2007'de DTP'nin başkanlığına seçildi. Askerlik raporu sahte çıkınca 2007'de tutuklandı. Bir yıl hapis yattıktan sonra askere alındı ve Safranbolu ile Artova ilçelerinde askerliğini tamamladı. 2010'da terhis olan Nurettin Demirtaş, teskereyi aldıktan sonra Mersin'deki bir yayla evinde kaldı. 1.5 ay sonra ise Diyarbakır'a gidip Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a geçip PKK kamplarına katıldı.