BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,54
HABER /  GÜNCEL

Şehit cenazelerinde 10 yıl sonra değişmeyen tek şey!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazelerindeki protestolar, yıllar önce şehit cenazelerinde hükümete yönelik tepkileri akıllara getirdi.

Abone ol

Oktay Sağlam
İNTERNETHABER.COM- CHP lideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazelerindeki kurşunlu protesto gündeme oturdu. AK Parti kurmayları da bir dönem, Kılıçdaroğlu gibi şehit cenazelerinde hedefteydi.

2006-2007'DE PROTESTOLAR YAYGINDI

PKK,1 Haziran 2004'te silahlı terör eylemlerine yeniden başladı. 2006 ve 2007'de yoğunlaşan saldırılar sonrası şehit cenazeleri birbiri ardına geldi.

AK PARTİ KARŞI "SIFIR TERÖR" İDDİASI

"Sıfır terör" devrettiklerini iddia eden muhalefet, AK Parti'yi "PKK'yı azdırmakla" suçluyordu. Bitme noktasına geldiği iddia edilen PKK'nın, nasıl yeniden kanlı eylemlere başladığı sorgulanıyordu.

HÜKÜMET İÇİN "ZOR YILLAR"

Hükümetin "asker" ve "ana akım" medya gerilim yaşadığı, dönemde, cenazelerde öfkenin adresi AK Parti'ye çevrilmişti. Danıştay saldırısı ile gerilen ortam, devamında cumhuriyet mitinglerinin kıskacı altında birbiri ardına şehit haberleri gelmeye başladı.

2007'de Jandarma er Kadir Yalçın’ın Kocatepe Camii’ndeki cenaze töreninde hükümet atılan sloganlarla protesto edilmişti.


İktidar partisine yönelik törenlerde “kahrolsun PKK işbirlikçi AKP" deniliyordu.

CAMİ AVLUSUNDA ATILAN SLOGANLAR

Bugün Kılıçdaroğlu'nun "Siyaset olmaz" dediği cami avlusundan o günlerde "Vatan satılmaz yan gelip yatılmaz", "Asker yan gelip yatmıyor, kurşun yiyip ölüyor", "Tayyip duysun sesimizi", "ABD uşağı olmayacağız", "Tayyip oğlunu gönder askere" sloganları atılıyordu.

2007'de Yarbay Melih Gülova’nın Manisa’daki cenaze töreninde Arınç tepkilerin odağındaydı. Şehit ailesi Arınç'ın taziyesini kabul etmemişti.

Şehit cenazelerindeki bu "olağan dışı" tepkilerin üzerinden 10 yıl sonra bu kez, eleştirilerin odağında teröre karşı net tavır almamakla eleştirilen Kılıçdaroğlu var.

"ARKADAŞLAR" POLEMİĞİ

Tahir Elçi'nin ölümü sonrası Diyarbakır ziyaretinde hendekleri, barikatları eleştiren ve kaldırılması çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, aynı konuşmasında hendek kazanlar için "arkadaşlar" ifadesini kullandı.

"PKK'LILARI ZİYARET ETTİK"

Yine geçtiğimiz günlerde CNN Türk canlı yayınında "Biz yeri geliyor hastanelerdeki PKK'lıları ziyaret ettik, yeri geldi DHKP-C'lileri ziyaret ettik." diyen Kılıçdaroğlu, eleştiri oklarının hedefindeydi.

"İSLAMİ KESİME DE GİTTİK"

Oysa tepki çeken bu sözlerin devamı vardı. Ancak o bölüm manşetlere çekilmedi. CHP liderinin yansıtılmayan sözleri ise şöyleydi:

"Kader kurbanı olana da gittik, kader kurbanı olana da gittik, diğer İslami kesimden sağlığı zor alan insanlara da gittik. Hiçbir ayrım yapmadık."

10 YIL SONRA DEĞİŞMEYEN MANZARA

Kılıçdaroğlu'n farklı yönlere çekilebilecek açıklamalarını siyasiler de köpürtünce, CHP liderinin hedef olması kaçınılmazdı. Aradan yaklaşık 10 yıl geçti.

İsimler ve tepkilerin adresi değişse de, değişmeyen tek şey şehit cenazeleri ve terör örgütünün kanlı eylemleri oldu.