BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.498,62
HABER /  POLİTİKA

Seçim bitti ilk işini açıkladı

Seçimlerden yenilgiyle Türkiye Partisi lideri Abdüllatif Şener, seçimden sonra yapacağı ilk işi açıkladı. İşte Şener'in planı...

Abone ol

70 bin kilometre yol gitti, 15 kilo verdi ancak seçilemedi. Seçim sonrası durumunu yenilgi değil, zafer kazanmak olarak nitelendirdi ve yapacağı ilk işi açıkladı.

"Barrington Moore'un 'Diktatörlüğün ve Demokrasinin Toplumsal Kökenleri' kitabını okuyacağım."

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanlığı'ndan istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olan ancak yeterli oy alamayarak Meclis'e giremeyen Abdüllatif Şener, "Bazen zaferlerin en büyüğü yenilgilerdir. İnsan bazen kaybettiğini hissettiği, gördüğü anda en büyük zaferi kazanmıştır. Ben bunu bir yenilgi değil bir zafer olarak görüyorum. Ülkemizin yolu aydınlık olsun" dedi. Şener, ilk iş olarak Barrington Moore'un 'Diktatörlüğün ve Demokrasinin Toplumsal Kökenleri' isimli kitabını okuyacağını söyledi.

Bağımsız aday olduğu Sivas'tan 17 bin oy alarak milletvekili seçilemeyen Abdüllatif Şener, beraber çalıştığı arkadaşlarıyla biraraya gelerek değerlendirme yaptı. Eşi Berrin Şener'in de katıldığı olduğu toplantıda seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan Şener, sonuçların ülkeye hayır getirmesini diledi.

Seçimlerin seçilenler hakkında verilen bir karar değil, oy verenlerin kendi haklarında verdikleri kararlar olduğunu ifade eden Şener, "İnsanlar kendileri için neyi uygun gördülerse o kararı vermişlerdir. Ancak insanların kendileriyle ilgili verdikleri, ülkenin geleceğiyle bağlantılı vermiş oldukları bu kararlar, oluşan algıları ve kurguları çerçevesinde sonuçlanmaktadır. Eğer seçmenin algısı ve seçmenin gelecekle ilgili kurgusu saptırılmışsa küresel ve ulusal iletişim ve güç merkezleri tarafından bu güç merkezlerinin yönlendirmelerine uygun oluşan algı ve kurgular sonuçları ortaya çıkaracaktır. Bu seçimlerde bu şekilde neticelendirilmiştir" diye konuştu.

YENİ YOL HARİTASI

Bundan sonra siyasette nasıl yol izleyeceğine, partisinin karar organı ve il başkanları ile yapacakları değerlendirmeden sonra vereceğini belirten Şener, "Bu karardan önce yapacağım ilk iş, bir zamanlar çok popüler ve tartışılan bir kitap vardı. Kütüphanemde olmasına rağmen okuyamamıştım. Barrington Moore'un 'Diktatörlüğün ve Demokrasinin Toplumsal Kökenleri' isimli kitabı var. Bin sayfaya yakın bir kitap. İlk yapacağım iş o kitabı okumak olacak" diye konuştu.

15 KİLO VERDİ

Seçim çalışmalarını 16 Nisan'da başlatan Abdüllatif Şener'in il, ilçe ve köyler olmak üzere toplam 70 bin kilometre yol katettiği öğrenildi. Seçmenlerle şipşak fotoğraf çektiren Şener'in bu çerçevede 40 bin fotoğraf dağıttığı belirtildi. Yoğun seçim çalışmaları kapsamında, Şener'in bir hayli zayıfladığı da gözlendi. Sivas'a geldiğinde 86 kilo olan Şener'in toplam 15 kilo vererek, 71 kiloya düştüğü belirtildi.