BIST 9.056
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.301,84
HABER /  GÜNCEL

Samsun'da işçilerden 'mobbing' iddiası!

SAMSUN'un Bafra ilçesindeki özel fabrikada kendilerine 'mobbing' uygulandığını iddia işçiler toplanarak açıklama yaptı.

Abone ol

SAMSUN Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren hava süspansiyon sistemleri ve otomobil körük üretimi yapan özel fabrikada çalışan yaklaşık 50 işçi, fabrika yönetiminin kendilerine 'mobbing' uyguladığını iddia etti. Bir araya gelen işçiler adına sendika yetkilileri açıklama yaptı.

Türk Metal Sendikası Samsun Şube Başkanı Yusuf Kurd, 12 Mart tarihinden itibaren fabrikada sürdürülen sendikal faaliyetlerin uzlaşmaz bir aşamaya geldiğini söyledi.

Kurd, "İşverenin uyguladığı baskılar ve mobbinglerden işçilerimiz artık bıkmıştır. Biz bu baskılar karışışında hala sabırla devam ederken işverenin sunmuş olduğu kötü teklifler bizi bu yöne itmiştir. Arkadaşlarımız bu mücadeleye onur ve gururla devam ediyor" dedi.

MOBBİNG NEDİR?

“Mobbing” terimi, bir kişiyi taciz etmek, sindirmek, kabadayılık yapmak ya da rahatsız etmek için işbirliği yapan bir grup kişiyi ifade eder. Bir işyerinde, bir grup çalışanın, belirli bir çalışana yönelik düşmanca davranışlarda bulunduğunda ve bu çalışanın kendilerinini güvende hissetmesini ve görevlerini yerine getirmesini zorlaştığında mobbing meydana gelir.

Mobbing ile uğraşan bireyler meslektaşları, üstleri veya astları olabilir. Bu davranış açık ve doğrudan, gizli ya da dolaylı olabilir.