BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94

Saltanat kayığı Ulupınar'a geliyor

İnternethaber turizm uzmanı ve tatilin ayaklı google'u Alper Tekbaş, resimlerde değil gerçekte güzel bir doğa harikasını kaleme aldı...

Bu hafta Antalya’nın temiz hava deposundaydım.Hayatın kaynağı suyun doğayla bütünleştiği, yıldızlarla buluştuğu, Ulupınar’a İnternet haber farkıyla gittim, gördüm, kaldım ve Ulupınar’ın farklı dinlenme ve tatil anlayışını sizlerle paylaşmaya karar verdim.  

Neden Ulupınar?

Bazı yerler vardır fotoğraflarına baktığınızda özenirsiniz, bazıları ise fotoğraf karelerine bile sığmaz. Ulupınar da işte öyle canlı bir yer. Eski zamanlarda öyle bir zaman gelmiş ki su kaynakları kurumuş bir tek Ulupınar da kalmış ve akmaya devam etmiş. Susuz hayat insanları yaşamlarını devam ettirebilmek adına akın akın Ulupınar’a getirmiş. Tabii su Ulupınar’da olduğu  için yanında getirdiği buğdayı, un öğütmek için günlerce sıra bana gelsin diye beklerken bir dengini yiyerek gitmek durumunda kalıyorlarmış ama Ulupınar’da akan sular insanların ayakta kalmasına sebep olurken gel zaman git zamanda bu pınarı vazgeçilmez hale getirmiş...



Kemerden Tekirova ,Çıralı,Olympos yönüne devam ederken Ulupınar tabelasından içeri girdiğinizde Toroslardan gümbür gümbür gelen dağ suyunun derelerle buluştuğu ve hiç durmadan aktığı bir doğa harikasıyla buluşuyorsunuz Ulupınara vardığınızda.



Denizi, Kumu Unutturan Yer

Antalya bölgesi denildiğinde deniz, kum, güneş hep akıllara gelir ve yaşanır.Alanya’dan Kemer’e uzanan sahil şeridi birçok otel ve tatil köyüyle dolup taşmakta ama gel gelelim ki Ulupınar Antalya’nın alışılmışlarını yıkarcasına denizini, kumunu unutturup doğanın ve suyun karşı konulmaz büyüsüyle tüm tatil yargılarınızı yıkıp geçiyor.



Ulupınar’da Uyuyun , Yenilenin…

Ağaç Evler Tropik Restaurant & Treehouses farkıyla sizi bekliyor
Tropik Ağaç Evler Ulupınarda Konaklamanın Adresi


24 saat su sesiyle dinlenme, ferahlama imkanının bizlere sunan tropik ağaç evler 5 farklı oda ismiyle bölgenin de ün yapmış yerlerinin adlarıyla karşınıza çıkıyor.



Tropik odası, alternatif balayı için Karamandan Edirne’ye tamamen doğayla baş başa doğal bir tatil için balayı çiftlerinin tercihi haline gelmiş.
Çıralı odası, macera ve keşif tutkunlarının tercihi.

Çıralı odası, macera ve keşif tutkunlarının tercihi.

Olympos odası, bakir doğanın, gizli kalmış cennetin odası.

Üçoluk odası, bölgenin yaylası, bu odanın ismi olmuş.

Ulupınar odası ise suyla gelen hayatın sembolü olmuş.




Muz ağaçlarından ulu çınarlara, kuğulardan, alabalıklara, kuşların cıvıltısına kadar yaşayan doğa bütünleşmiş
Ulupınar hep yemek molası için düşünülmüş ama buranın fakını anlamak için mutlaka Ulupınar da kalıp, uyumalısınız, uyanmalısınız, farklı zaman dilimlerini kesintisiz burada yaşamalısınız.
Geceleyin gökyüzüne baktığınızda binlerce yıldız adeta dağlara dokunuyor, öylece dalıp gidiyorsunuz.



Suyla Gelen Mucize

Su yüzyıllar boyunca medeniyetlerin kaynağı olmuş,yaşamlar kurulmuş,öyküler yazılmış,suyla insanoğlu kendisini ifade etmiş iyileştirmiş.

Ulupınar da kendinizi suyun sesine bırakın tüm sıkıntılarınızdan arının.
Gece odanızda, dışarıdan gelen suyun gürül gürül sesini sanki yağmurun sesini dinliyormuş gibi dinlediğinizde ve heyecanlanıp yağmur yağıyor zannedip camınızı araladığınızda yada balkona çıktığınızda doğanın sınır tanımaz gücünü hissediyorsunuz. Böyle bir manzara karşısında etkilenmemek mümkün değil…



Ulupınarda Herkes Doğal

Tropik Restaurant & Treehouses da Herkes Kendi Dünyasında


Kimi piposunun dumanında kimi ise buz gibi suların içerisin de kahve fallarının müdavimi bayanlar da çoktan unutmuş dünyayı.Çocuklar mutlu, büyükler yemek ziyafetin de yeni evliler ve çiftler mutluluğun deminde. Doğa tutkunları yürüyüşe hazırlanırken, üç oluk yaylasına çıkmaya hazırlananlar diğer yanda, deniz çantalarını omuzlarına atmış gruplar ise bölgenin Adrasan, Olympos, Phaselis, Çıralı gibi sahillerine gitmenin hazırlığında.



Oltalar sıra sıra takılmış, balığı kim tutacak önce diye telaşlı bir yarış başlamış, bense gün geceye dönüşünde yıldızlar suya düşsün diye bekliyorum. Her şey kaynağında güzel tıpkı Ulupınar da akan gürül gürül su gibi…

Ulupınar'ın video görüntüleri izleyenleri mest ediyor...






Bir Ulupınar Sevdalısı

Tropik Restaurant & Treehouses’ın işletme sahibi Muhammet Akkelle: "Bir zamanlar bu dağlarda çobanlık yapardım. Kervan geçmez yolu izi belli olmaz zamanlarda, bir çay ve kuru ekmekle yaptığımız öğünlerden sonra, gün oldu devran döndü Allah bizlere Ulupınarımız da dünyayı misafir etme, ağırlama,yedirme, içirme fırsatını verdi" derken gözleri doluyordu.




Tropik Restaurantta Ne Yemeli Ne İçmeli Dersiniz?

Kilometreleri Aşan Sabah Kahvaltısı

Mert Sökün - Saadet Güleç çifti İstanbul’dan Ulupınarı keşfettiklerinden beri müdavim olmuş bir çift. Yolun stresini unutup bir poğaçayla alelacele yapılan ayak üstü kahvaltıları bize Ulupınardaki kahvaltıları öyle bir özletiyor ki anlatamayız, fırsatı bulduğumuzda kaçıp geliyoruz buralara, ayaklarımızı suyun içerisine koyuyoruz çaylarımızı yudumluyoruz oh be hayat varmış diye gülümsüyorlar.



Emine Bacının Güveci, Ekmeği

"Doğal sebze ve eti harmanlayıp, özel güveçlerimizde pişirip misafirlerimize Yörük kültürümüzle harmanlayarak tattırdığımız Tropik Special güveç diye sunduğumuz bu güvecin lezzetinin sırrını eşlerimize bile söylemeyiz" diyor Emine Bacı. "Yapması bizden yemesi sizden, hele odun ateşinde ekmek yapayım da bandıra bandıra bir güveci bitirirsiniz anlamazsınız "  diyor...

Kuzu Tandır

Orjinal kuyularda hazırlanıp pişirilen kuzunun kolundan yapılan özenle seçilmiş müthiş bir lezzet.Mutlaka deneyin…
Soğuk başlangıç mezeleri,özel yapılmış avcı böreği,ara sıcaklar derken yemeğinizin sonunda fıstıklı sıcak helva sizi bekliyor.
Yok bunlarla olmadı derseniz buyurun oltanız, tutun balığınızı, biz pişirelim bir güzelde Akdeniz salatası yapalım yanına sunalım size diye restaurantın müdürü Kerim Yılmaz sohbetimize renk katıyor ve ekliyor benim adım Kerim sizleri her zaman beklerim.



Deniz Gider Kumu Kalır

Tropik Restaurant günlük değil daimi misafirlerini hiçbir zaman unutmuyor.Ankara dan Samsuna defalarca kez gelen müdavimlerimiz dostlarımız oldu buralara yolunuz düştüğünde bir çayımızı, suyumuzu için gelin misafirimiz olun diyor Kerim Yılmaz.



Yeni Projeler, Taze Fikirler

Tropik Restaurant & Treehouses‘ın sahibi Muhammet Akkelle Ulupınar için ne yapabiliriz diye tüm imkanlarını zorluyor.

Çobanlıktan, 50 kişinin çalıştığı ve dünyanın dört bir yanından gelen insanların ağırlandığı bir işletmenin sahibi olmanın bilinciyle geçmişini unutmadan alçak gönüllü ve doğal yapısıyla İtalya’ya İngiltere’ye Fransa’ya gideceğim, fuarlara katılacağım, bir daha geldiğinizde kışın kendisine özel şöminesinden,ahşabına, mobilyasından bahçesindeki salatasına, domatesine, havuzuna yepyeni bir tatil anlayışı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz, durmak yok derken amacımız öncelikle insanlar gelsinler burada özledikleri hayal kurdukları, istedikleri doğal yaşamı tatsınlar biz misafirlerimizi mutlu edebilirsek mutluyuz diyor.
% 100 tabelasını gördüğünüzde adresini Tropik Restaurant & Treehouses olacak.



Çocuk parkı, düz açı simetrik birbirinden ayrı dinlenme alanları, hava akımının hoşluğu, derken aracınız yıkanış temizlenmiş yolculuğa hazır.

Uçakta Business Karada Tropik

Tropik Restaurantı taktir ettim buz gibi lavanta kokulu el havluları paketlenmiş bir şekilde kışın ise sıcak olarak size sunuluyor.
Kafama takıldı bindiğim uçakta sordum hostes hanım sadece business bölümündeki misafirlerimize verebiliyoruz oda yurt dışı uçuşlarımızda diye ekledi. Bende ona buyurun dedim size, cebimdeki Tropik havluyu verdim .


Saltanat Kayığı Ulupınara Geliyor

Bir zamanlar boğazın vazgeçilmez renkleriydi Osmanlı sarayının en özel misafirlerini ve padişahlarını taşırdı.Şimdi ise Ulupınar’da nargilenin dumanı, turistlerin ilgi çekici fotoğraf tutkusu olacak.
Ulupınar Tropik Restaurant & Treehouses ile ilgili daha fazla bilgi için ;
  



Deniz gider kumu kalır iyi tatiller…