BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12

Sahte adaylara dikkat!

AK Parti'nin Genel Merkez binasının içi bu aralar ana baba günü... On kişi çıkıyorsa, 50 kişi giriyor içeriye...

AK Parti'nin Genel Merkez binasının içi bu aralar ana baba günü... On kişi çıkıyorsa, 50 kişi giriyor içeriye...

Bir yanda yeniden aday gösterilmek için genel başkan yardımcılarına gelenler, diğer yanda aday adayları arasında yer alan arkadaşlarının adaylığını garantilemek isteyenler...

Bir genel başkan yardımcıyla görüşebilmek için kapısında tamı tamına 8 saat bekleyen belediye başkanı biliyorum. 

Niye?

Bir kez daha aday gösterilebilmek için tabi ki. 

Çevresindeki hatırı sayılır dostlarını, kendi desteklediği aday adayının ismini Genel Merkez'e bildirmesi için devreye sokmaya çalışanların hali ise içler acısı...

Dün bir gazeteci arkadaşımla oturduk.

Son 10 günde, pek çok belediye başkanından ve belediye başkan aday adayından telefon aldığını söyledi.  "Görüşmenin biri bitiyor, diğeri başlıyor" diye yakındı. 

Aynı şeyleri ben de yaşıyorum.

Arayıp, "Biz kardeşiz biliyorsun. İsmimi Genel Merkez'e çıtlatsan" diyenlerden gına geldi bana da.

"Yahu Genel Merkez dediğiniz yerde bizlerin tahmin ettiğiniz ölçüde bir karşılığımız yok güzel kardeşim. Genel Merkez'e isim götürecek kişiler biz değiliz" diyorum ama anlatamıyorum. "Ya sen yine de bir el atsan sevaba girersin vallahi" diye üsteliyor. 

Yani arkadaşın adını genel merkeze iletsek büyük sevaba girmiş olacağız. İletmediğimiz için haliyle büyük günaha giriyoruz demek ki...

Bir de bu işin pazarlamasını yapan arkadaşlar var.

Maşallah yani, maşallah!

Kıytırık adamların piarını, reklamını yapacaklar diye inanılmaz rezilliklere imza atıyorlar. Akla hayale gelmeyecek, hatta AK Parti Genel Merkezi'nin önünden dahi geçilmesine izin verilmeyecek isimleri kamuoyuna pompalıyorlar.

Bunun son örneğini Ankara'da yaşadık.

Birileri talimat almış gibi Turgut Altınok ismini şişirip duruyor. "Turgut Altınok'a teklif geldi. Keçiören AK Parti adayı olacak. İYİ Parti'de bize gel diye yalvarıyor" hikayeleri uydurup duruyorlar.

Yahu delirdiniz mi annem ya?

Bu adam 2014 seçimlerinde Fetö'nün AK Parti'ye karşı desteklediği adam mı AK Parti'den teklif gitti? BBP adayı iken, Fetö ağzıyla konuşup, "Uzun boylu adamla hesaplaşacağız" demiyor muydu bu adam. Adamın kızı İYİ Parti'de, kendisi AK Parti'ye kapağı atmak istiyor. Ve AK parti de buna onay verecek öyle mi?

Bir de utanmadan, sıkılmadan, "Büyük dava adamı Turgut Altınok aday gösterilmezse davadan vazgeçer, AK Parti'ye oy vermeyiz" diye yaygara koparıyorlar.

Tablo bu!

Aslında genel tablo bu...

Herkes, kendi adamını aday yapmak için tehdit savuruyor. Partiyi, davayı falan düşünen yok. "Benim adamım iş başına gelsin ki ben de biraz nemalanayım" derdinde... 

Dava dediği bu...

Ve bunun arkasına saklanarak genel merkezi tehdit ediyor. "Benim adamımı seçmezseniz size oy moy yok" diyor.

Genel Merkez'in işi başından aşkın biliyoruz lakin, bu tür saçma sapan iddia ve haberlere de birilerinin cevap vermesi gerekiyor. "Bahsi edilen kişiye giden bir teklif yoktur ve teklif götürmeyi de düşünmüyoruz" türünden bir açıklama bu sahtekarların işini bitirir.

En azından birilerinin, "Bana tekilf geldi, gelecek, gelmek üzere" gibi yalanlar uydurup rant sağlamasının da önüne geçilmiş olur. 

Zira millet bir veba gibi yayılan bu haberlere inanıyor ve ciddi bir gönül kopukluğu yaşıyor. 

Bunun önlemi alınmalı...