BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,66
ALTIN 2.490,69

Sağlıklı ve mutlu olmak için 9 'ucuz' alternatif

Sağlıklı ve mutlu olmak için 9 'ucuz' alternatif

Günümüzde stres çoğumuzun ortak sorunu haline geldi. Fakat bu sorunla baş edebilmek için daha sakin, rahat, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için, çok daha basit yöntemler var.

Sağlıklı ve mutlu olmak için 9 'ucuz' alternatif

Gerek günlük hayatın getirdikleri gerek içsel sıkıntıların getirdiği stresle başa çıkabilmek için birçok yol deniyoruz. Kimi zaman bunun için de fazla para harcayıp bütçemizi zorlayabiliyoruz. Bedeninizin, aklınızın ve ruhunuzun daha iyi hissetmesi için tek yol; uzak diyarlarda tatiller yapmak, yoga derslerine ve vitaminlere düzenli olarak para harcamak değil. Bunlara gerek kalmadan da daha pozitif olabileceğiniz yöntemler var.

Sağlıklı ve mutlu olmak için 9 'ucuz' alternatif

1. EVİNİZİ BİTKİLERLE DOLDURUN: Araştırmalara göre, evi bitkilerle donatmak stres düzeyini azaltıyor, daha mutlu hissetmenizi sağlıyor. En basit haliyle, bitkiler karbondioksiti emip yaşam alanımızı oksijenle doldurarak nefes almamıza yardımcı oluyor.Bazı bitkiler, havada oluşan kirli kimyasalları da temizleme özelliğine sahip. Rengarenk yapraklar ise sadece odalarımızı değil ruh halimizi de renklendiriyor. Uygun fiyatlı çiçek ve bitkiler de bunun için yeterli.

Sağlıklı ve mutlu olmak için 9 'ucuz' alternatif

2. BOL SU İÇİN: Su, insan vücudunun en önemli tamamlayıcısı: Kadın vücudunda yüzde 55, erkekte ise yüzde 60 oranında su bulunuyor.Vücuttaki suyu sürekli tamamlamamız gerekiyor. Enerji seviyemizi ve konsanstrasyonumuzu artırmak için suyun önemi büyük. Eğer çok su içmek size çekici gelmiyorsa, doğal limon, salatalık ya da zencefil de ekleyebilirsiniz. Günlük su alımınızı takip etmek de artık çok daha kolay. Birçok akıllı telefon uygulaması, size su içmenizi hatırlatan uyarılar gönderiyor.

Sağlıklı ve mutlu olmak için 9 'ucuz' alternatif

3. ODANIZIN ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRİN: Evimizin dekoru, ruh halimiz, uyku düzenimiz ve enerji seviyemiz üzerinde önemli bir etkiye sahip. Yatak odanızla işe başlayın: Camları açıp temiz hava dolaşımını sağlayın, doğal gün ışığını odaya doldurun ve çekmeceniz ile yatağınızın altındaki dağınıklığı yok edin. Çinlilerin 'Rüzgar ve Su' anlamına gelen Feng Shui geleneği hakkında bir kitap okuyarak da, yaşam alanındaki enerjinin daha rahat akmasının refah düzeyini nasıl yükselttiği hakkında fikir edinebilirsiniz. Bu fikirler size sıcak gelmediyse bile, temiz ve toplu bir eviniz olmuş olur.