BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.297,55
HABER /  POLİTİKA

"Şafakta asacağız" sözleri boş değildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'da kendisine yönelik "şafakta asacağız" sözlerinin boş olmadığını, o gece FETÖ'nün darağaçları üzerinden iktidara yürüme hesapları yaptığını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da kendisini Adnan Menderes'in akıbetiyle tehdit edenlerin, bu tehditlerinin boşa olmadığının gösterdiğini söyledi. 15 Temmuz'da FETÖ'nün darağaçları üzerinden iktidara yürüme hesapları yaptığını kaydeden Erdoğan, milletin meydanlara çıkarak bu örgütü gereken cevabı verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul'da düzenlenen Necep Fazıl Ödül Töreni'nde konuştu. 15 Temmuz'un bu ülkeyi mayasından koparmak için yapılan bir işgal girişimi olduğunu söyleyen Erdoğan, o gece millete silahlarını doğrultanlar ile Necip Fazıl'a karşı mücadele edenler arasında zerre fark olmadığını kaydetti. İşte Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları:

"Yobaz bir grup şarlatandan alan işaretle bu millete pusu kurmuşlardır. Kendi ikballeri, kendi sapkın ideolojileri için kan dökmekten can almaktan dahi çekinmemişlerdir. Namuslarına teslim edilen silahlarla bu millete uzatmanın dışında bizim de ömrümüzü feda ettiğimiz büyük Türkiye idealine karşı yapılmış bir saldırıdır.

"O SÖZLER KURU SIKI TEHDİT DEĞİLDİ"

Darağaçları üzerinden iktidara yürüyeceklerdi. Bizi Adnan Menderes'in akıbetiyle tehdit etmeleri asla kuru sıkı bir tehdit değildi. Ağızlarından salya akarak, "şafakta asacağız" sözleriyle efelenmeleri boş değildi. Biz bu caniliği en son Anadolu'nun işgalinde yaşadık. Bir tarafta vatanını 1 dolara satan alçaklar vardı, diğer tarafta ise vatan aşıkları vardı.

"ŞEHADETE YÜRÜYEN MİLLET VARDI"

Bir tarafta tıp ki yüz yıl önce Beyoğlu sırtlarında olduğu gibi işgalcilere alkış tutanlar, diğer tarafta elinde şehadete yürüyen millet vardı. 

Dolaştığımız evlerde dinlediklerimiz, Elhamdülillah ne aziz bir milletin mensuplarıyız diye müsaade ederseniz gururlanmak hakkımızdır. O gece bir tarafta millet vardı. Diğer tarafta milletin alt ettiği hainler vardı.

"15 TEMMUZ ÇANAKKALE DİRENİŞİDİR"

Hem içeride hem dışarıda Türkiye yeniden felaha kavuşmuştur. Asla unutmayın, 15 Temmuz sadece ihanet, acı ve kan değildir. Aynı zamanda 15 Temmuz tıp ki İstiklal Harbi gibi bir kıyamdır, bir muştudur bir iftihardır. 15 Temmuz bir milli şahlanıştır. Adeta Çanakkale'deki direniştir. Hepsinden öte 15 Temmuz yeni Türkiye'nin cemresidir, öyle bakıyorum."

"İSTİKBAL 29 GÜN BOYUNCA..."

İstikbal ellerinde bayrakları yüreklerinde imanlarıyla tankların karşısında set kuran kadınlarındır. İstikbal 29 gün boyunca vatan için bağımsızlığımız için nöbet tutan tüm Türkiye'nindir. İnşallah Yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Kimsenin ötekileştirilmediği, 79 milyonun bağrına bastığı bir yönetim anlayışını tahsis edeceğiz. Adil müşfik ve güçlü bir yapıyı el ele vererek kuracağız. Sizler sahip çıkarsanız Türkiye'yi hedeflerine ulaşmaktan kimse alıkoyamayacaktır.

YENİ ANAYASA TEKLİFİ AÇIKLAMASI

Geleceğimiz ve çocuklarımızın istikbali için yükümüze omuz vermenizi özellikle rica ediyorum. Sahilde top oynarken katledilen Gazzeli çocuklar için, evleri başlarına yıkılan Arakanlılar için bu kavgayı vermeye devam etmeliyiz. Bu Türk milletinden bekleniyor.

YENİ ANAYASA TEKLİFİ

Bu vesileyle bugün parlamentoya sunulan yeni anayasa için Sayın Başbakan'a ve MHP Genel Başkanı'na huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Temenni ediyorum ki parlamento beklenen arzulanan kararı verir ve sonra millet son kararı verir."