BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Saadet Partisi'nin 2019 seçimlerindeki rolü açıklandı

Seçim ititifakı tartışmalarında kıymete binen Saadet Partisi'ni muhalif yazarlar el üstünde tutuyor. Cumhuriyet gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş, Saadet Partisi'nin 2019 seçimlerindeki rolünü yazdı.

Abone ol

Saadet Partisi'nin cumhur ittifakına olumsuz yanıt vermesi muhalefet cephesini heyecanlandırdı. Son genel seçimde yüzde 0.7 oy alan ve şimdilerde "kilit parti" olarak gösterilen Saadet Partisi, Cumhuriyet gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş'ın da gündeminde.

AKIL VERDİ: Temel Karamollaoğlu rüzgarı estiğini savunan yazar, "Saadet'in bu filmdeki rolü" başlıklı bugünkü yazısında muhalefete ne yapması gerektiğini anlattı:

DENGE KURAN UNSUR OLABİLİR: "Saadet’in bu seçimlerdeki rolü, filmlerde kısacık bir sahnede görünen ama olayların akışını değiştiren karakterlere benziyor. An itibariyle bölünmüş gözüken “Hayır” cephesinin yeniden canlanmasında ve CHP tabanı ile muhafazakâr küskünler arasında bir köprü kurulmasına vesile olabilir. Daha da önemlisi, hâlâ toplumun geniş bir kesimde sempatiyle uyandıran o sihirli “Abdullah Gül” sözünün gündemde tutulmasını sağlayabilir. Hayır cephesinde milliyetçiler ve solcular, Kürtler ve ulusalcılar, CHP’liler ve Akşenerciler arasında denge kuran unsur olabilir.

ŞİMDİ İSE TAM "EKMELEDDİN MODELİNİN" ZAMANI: Tabii normal koşullarda bu oyunkurucu rol, CHP’ye düşüyor. Ancak ana muhalafet partisinin ne yaptığı belli değil. Prensip olarak CHP, her zaman bir önceki seçimde yapması gerekeni, yanlış zamanlama ile yapan bir parti. Her işin bir yeri ve zamanı var. Sağa açılmak, sonra sola dönmek, sonra AKP’deki kişilik kültünü kendine uyarlamaya çalışmak gibi stratejiler, hep yanlış zamanlamada kurgulanan hamleler. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterdikleri seçimde doğru olan, tüm partilerin kendi cumhurbaşkanı adayını göstermesiydi; şimdi ise tam “Ekmeleddin modelinin” zamanı. Ama korkarım CHP, bu karmaşık algoritmanın içinden çıkamayacak. Birilerinin yol göstermesi lazım. Herkesin kafa kafaya vermesi lazım."

Aslı Aydıntaşbaş'ın yazısının tamamı