BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,09
HABER /  GÜNCEL

Saadet Partisi milletvekili adayları 27. dönem milletvekilleri listesi

Saadet Partisi milletvekili aday listeleri YSK tarafından incelendi. 26 Mayıs 2018 tarihinde YSK Saadet Partisi 27. dönem milletvekili adaylarının geçici isim listesini ilan etmişti. YSK'nın kesinleştirdiği Saadet Partisi milletvekilleri aday listeleri 24 Haziran seçimlerinde geçerli olacak.

Abone ol

Saadet Partisi'nin 24 Haziran'da yapılacak seçimler için milletvekili aday listesi YSK tarafından ilan edildi. Saadet Partisi, Altan Tan’ı İstanbul 3. bölge 1. sıra adayı olarak gösterirken, Mazlum-Der eski Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal’ı da Gaziantep 1. sıradan aday gösterdi. 

Doğu ve güneydoğunun etkili isimlerinden biri olduğu belirtilen Haşim Haşimi’yi Diyarbakır 1. sıradan aday gösteren Saadet Partisi, ByLock'ta kumpası ortaya çıkaran Avukat Ali Aktaş’ı da Ankara 2. bölge 2.sıra milletvekili adayı olarak gösterdi.

Eski milletvekili Faris Özdemir ise Batman 1. sıra adayı olarak yer alırken, Saadet Partisi eski genel başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın avukat oğlu Muhammet Furkan Kamalak da Ankara 2. bölge 5. sıra adayı oldu. 

SP MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ -TIKLA

Altan Tan’ın iş adamı kardeşi Alaattin Tan ise Diyarbakır 4 sıradan aday oldu. Öte yandan Askeri Yargıtay onursal üyesi emekli hakim Tanju Güvendiren ise Saadet Partisi’nin Ankara  1 bölge 1.sıra adayı oldu. 

Saadet Partisi’nin milletvekili aday listelerinde genel başkan yardımcıları da yer aldı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, Ankara 3. bölge 1. sıradan aday olurken, Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç Ankara 2. bölge 1. sıra adayı oldu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılarından Birol Aydın İstanbul 2. bölge 1. sıra adayı olurken, Hasan Bitmez ise İstanbul 3. bölge 2. sıra adayı oldu. İzmir 2. bölge 1. sırada Şerafettin Kılıç yer alırken, Kocaeli 1. sırada ise Sinan Ejderoğlu aday gösterildi. İsmail Hakkı Akkiraz Samsun’dan 1. sıra adayı olurken, Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları Başkanı Nagehan Asiltürk, 3. bölge 3. sıradan aday oldu.