BIST 9.719
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.422,95
HABER /  GÜNCEL

Rusya'da kritik toplantı bitti 'İşbirliğine devam'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Akar’ın Rus mevkidaşlarıyla Suriye'deki gelişmeleri ele alacakları toplantı Moskova'da sona erdi. 1 buçuk saat süren toplantı sonrası Çavuşoğlu "Suriye ve bölgesel konularda Rusya ve İran’la yakın işbirliğine devam edeceğiz” dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rus mevkidaşlarıyla başkent Moskova’daki Rusya Savunma Bakanlığı’nda bir araya geldi.

Türk ve Rus heyetleri arasında Moskova’da gerçekleşen Suriye konulu toplantı sona erdi. Görüşme 1 buçuk saat sürdü.

Toplantı sonrası Bakan Çavuşoğlu şu açıklamaları yaptı:

"Biz Astana garantörleri olarak, Suriye’nin toprak bütünlüğünü, siyasi birliğini savunuyoruz ve bunlara halel getirecek tüm çabalara da karşıyız. Suriye ve bölgesel konularda Rusya ve İran’la yakın işbirliğine devam edeceğiz. Tüm terör örgütlerinin Suriye topraklarından temizlenmesi konusunda ortak irademiz var”

RUSYA 'MUTABAKATA VARDIK'
Toplantının sona ermesinin ardından Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da açıklamada bulundu. Lavrov, "Suriye’de terörist tehlikesini ortadan kaldırmak için birliklerimizin koordinasyonu konusunda mutabakata vardık" dedi.

Sergey Lavrov, "Mültecinin ülkelerine dönmeleri için gerekli koşulların sağlanmasıyla ilgili çalışmalarımızı yoğunlaştırma konusunda mutabakata ulaştık."  şeklinde açıklamada bulundu.