BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  DÜNYA

Rusya uçağını kimin vurduğu ortaya çıktı! İsrail detayı olay

RUSYA'nın Suriye'de vurulan uçağıyla ilgili Moskova yönetiminden gelen son dakika açıklamalar gözlerin İsrail'e çevrilmesine sebep oldu, uçağı vuran ise Esed çıktı.

Abone ol

RUSYA Savunma Bakanlığı, İl-20 model Rus askeri uçağının Akdeniz üzerinde radardan kaybolduğunu duyurdu. Rusya şüpheli olarak İsrail ve Fransa'yı gösterirken, uçağı İsrail ve Fransa füzelerini vurmak için Esed güçleri tarafından ateşlenen S-300 ve S-400 füzelerinin vurduğu iddiası da gündeme geldi. Rusya son dakika açıklamasıyla uçağı Esed güçlerinin vurduğunu duyurdu. 

RUSYA ÖNCE İSRAİL VE FRANSA'YI SUÇLADI... Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, içinde 14 asker bulunan İl-20 model Rus askeri uçağının Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim üssüne dönüşü sırasında Akdeniz üzerinde radardan kaybolduğu bildirildi. Uçağın, İsrail'e ait dört F-16 savaş uçağının Suriye'nin Lazkiye kentine gerçekleştirdiği saldırı sırasında kaybolduğu belirtilen açıklamada, Akdeniz'de bulunan Fransa'ya ait bir fırkateynden bölgeye yönelik füze saldırısı yapıldığının da tespit edildiği öne sürüldü.

FRANSA 'BİZ VURMADIK', ESED'İN FÜZELERİ VURDU... Reuters'e konuşan Fransız askeri kaynak Rus uçağının kaybolmasında Fransa'nın hiçbir bağlantısı olmadığını ifade etti. Rus askeri uçağının kaybolmasıyla ilgili bomba bir iddia daha gündeme geldi. İsrail ve Fransa'nın füze saldırısını püskürtmek için Esed rejimi S-300 ve S-400 hava savunma sistemlerini kullandı. Esed güçlerinin ateşlediği füzelerin yanlışlıkla Rus askeri uçağını vurduğu öne sürüldü.

RUSYA: ESED VURDA AMA SORUMLU İSRAİL... Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasında ise uçağın Suriye ordusunun S-200 savunma sisteminden fırlatılan bir füzeyle vurulduğu duyuruldu. Açıklamaya göre İsrailli pilotlar uçağı Suriye hava savunma sisteminin bulunduğu bölgeye sürükleyip kalkan olarak kullandı.

Rusya İsrail'i arayıp tehdit etti! Sorumlu sizsiniz cevap verme hakkımızı...

 ESED'İN S-200 SAVUNMA FÜZELERİ VURDU... Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, dün Suriye’de kaybolan İl-20 uçağıyla ilgili açıklamalar yaptı. "İl-20 uçağımız S-200 sistemi tarafından vuruldu" ifadesini kullanan Konaşenkov, uçağın İsrailli pilotların sorumsuzluğu yüzünden düştüğünü ifade etti.

'DÜŞMANCA BİR PROVOKASYON'... Konaşenkov "İsrail tarafından yapılan bu provokasyonu düşmanca olarak nitelendiriyoruz. İsrail askerlerinin sorumsuz davranışı yüzünden 15 Rus askeri öldü. Bu kesinlikle Rusya-İsrail ilişkilerinin ruhuna aykırı" dedi. Konaşenkov, pilotların uçağı Suriye ordusunun füze savunma sistemlerinin bulunduğu bölgeye, ateş hattına sürüklediğini, uçağı kalkan olarak kullandığını ifade etti.

'CEVAP VERME HAKKIMIZI SAKLI TUTUYORUZ'... Konaşenkov "İsrail hava kontrol sistemleri ve F-16 pilotları Rus uçağını görememiş olamaz, zira uçak 5 kilometre irtifadan sonra inişe geçmişti. Kasıtlı olarak bu provokasyonu yaptılar" dedi. Konaşenkov, olanları değerlendirdiklerini ve İsrail’in bu eylemine gerektiği gibi karşılık verme hakkını ellerinde bulundurduklarını vurguladı.

Suriye'de peş peşe patlamalar!