BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Rüştü Reçber istifa et Fatih Terim demiş o alay etmişti!

Fatih Terim Milli Takımlar Teknik Direktörü olarak karıştığı mekan basma olayından sonra eleştirilerin merkezine oturmuştu. Rüştü Reçber de Terim'in istifasını isteyince alaylarla dolu bir yanıt almıştı. Fatih Terim bugün istifa edince gözler Rüştü'ye döndü.

Abone ol

Fatih Terim mekan basma olayından sonra medyanın önüne çıkıp kavgayı doğrulamış ve kendini haklı çıkarmaya çalışmıştı. Terim'in efelenerek yaptığı o basın toplantısından sonra eleştiriler daha da artmıştı.

Rüştü Reçber de köşesinde bir yazı kaleme almış ve Fatih Terim'i istifaya davet eden şu satırları yazmıştı; "Öncelikle hocam, olay nerede, nasıl, ne şekilde olursa olsun, yüzde 100 haklı bile olsanız, yaptığınız çok ama çok yanlış.

Sonuç olarak…Şahıs kim olursa olsun, bulunduğu makamı suistimal ediyorsa özür dileyip görevini bırakmalıdır. O bırakmaya yanaşmıyorsa, ilgili merciler tarafından görevinden alınmalıdır.  Hiçbiri olmadı mı? O zaman sözü yeni Spor Bakanı söyleyecek. O da mı olmadı. Artık talimat verecek makam belli!.."

Fatih Terim neden istifa etti dayak olayı neydi?

FATİH TERİM ALAY EDEREK YANIT VERMİŞTİ
Rüştü'nün yaptığı bu istifa çağrısına Fatih Terim aşağılama satırları ile dolu alaycı bir yanıt vermiş ve şunları söylemişti;

-''Bugün Hürriyet Gazetesi’nde engin futbol bilgin ile vizyonun, kıymetli tespit ve yorumlarınla süslediğin köşeni okudum.Türkiye’nin amiral gemisi olan Hürriyet’te köşe sahibi olmanın öncesinde seni yakinen tanıyan, özellikle futbolculuk ve sonrasındaki sürede gelişimini gayet iyi bilen biri olarak günlük hayatında kullandığın kelime sayısından fazlasını yazılarında kullanabiliyor olmana çok sevindim.

BENDE KALMASI GEREKEN ANLARIN
Sanırım bağlı olduğun yöneticilerin de bu akıcılıktan ve zengin ifade biçiminden memnundur. Sana dair hatıralarımda iyisiyle kötüsüyle, eğrisiyle doğrusuyla, sevabıyla günahıyla ne çok şey olduğunu; bunların bir kısmında sana olan destek ve yardımlarımı, bir kısmında sadece bende kalması gereken anların bulunduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

"KİM VE NASIL BİRİ OLDUĞUNU BİLİYORUM"
Kısaca aslında kim ve nasıl biri olduğunu biliyorum.Bilmediğim ise köşende kimin kalemiyle yazdığın, sana kalemini ve aklını ödünç verenlerle birlikte ne tür beklenti ve menfaatlerinin olduğu ve daha önemlisi kıymet bilmez, vefadan anlamaz bu tavırların aslında içinde hep mi var olduğu yoksa sonradan mı edinildiği.

RÜŞTÜ'NÜN BUGÜNKÜ FATİH TERİM YAZISI
Terim’in mektubu sonrasında bir yazı daha kaleme alan Reçber, şu ifadeleri kullandı;

“Alaçatı baskınından sonra milyonlarca insan gibi ben de istifa etmeniz gerektiğini söyledim. Bunları yazarken de size hakaret etmedim. Siz, “İstifa etmeli” diyen herkese hakaret mi edersiniz. Bu hakaret dolu sözler Türkiye Futbol Direktörü olan birine yakışıyor mu? Ben size değil ama o makama yakıştıramıyorum. Ve üzülüyorum.