BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.417,74

"Ruh İkizleri" tepki aldı!

İnternethaber'in "Ruh İkizleri" birbirine düştü! başlıklı haberi sizlerden büyük tepki aldı...

Referanduma sayılı günler kala liderlerin miting meydanlarında yaptığı konuşmalar zaten sıcak geçen günlerin hararetini de gittikçe artırıyor.

Geçen hafta CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel af önerisi MHP'den büyük tepki aldı. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır'ın iddiaları ise bu tartışmayı iyice alevlendirdi.

Genel affın PKK'nın talebi olduğunu savunan Şandır, Kılıçdaroğlu'na yüklenerek CHP'ye şu soruyu sordu:

"AK Parti, PKK ile pazarlık yapıyor. Habur’dan girişlerinde 4 mektup getirdiler. O mektuplarda genel af, Kürt kimliğinin Anayasa’da tanınması, Öcalan’ın serbest bırakılması ve Kürt açılımının önünün açılması isteniyordu. Mektuplardan biri CHP’ye mi gitti? CHP bir yerlerde söz mü verdi?"

İnternethaber'de bu konuyla ilgili yapılan haberler ise geçen haftanın en çok yorumlanan haberleri arasında yerini aldı.

Haber "Ruh ikizleri birbirine düştü" başlığıyla verilince okurlarımızdan bazılarının bu başlığa itirazı oldu.

Okurlarımız haber başlığını taraflı bulduklarını söylerek böyle bir başlığın neden tercih edildiğini sordular.

Şimdi gelen yorumlardan bazılarına bakalım...


Seratonin

haberin başlığına bak... ayıp be ayıp, hiçmi Allah korkusu yok sizlerde..?
ya adam gibi habercilk yapın yada sitenizin adını değiştirip akepehaber.com diye değiştirin..
MHP ile CHP yi ruh ikizi diye tanımlamak ancak ****** ve ******* işidir...
şu mübarek günlerde böyle bi başlık atıp haber yaptığınız için, Oruç ağzımla söylüyorum, hakkım size HARAM olsun...

kemal-efe

editör bu nasıl bir başlıktır tarafsız olun tarafsız bu kadar yandaş olmayın edep yahu!!!


Gülali

Sayın internet yöneticileri;
Bu habere ruh ikizleri birbirine düştü diye başlık atarken sizin nasılda AKP yanlısı bir yayın organı olduğunuzu ve taraf olduğunuzu zaten biliyorduk ama bu haberle birlikte gerçek yüzünüzü daha net görmüş olduk.. Bu hatanızı düzeltmenizi ve özür dilemenizi bekliyorum.. Eğer düzeltme yapmazsanız sizi bundan sonra okumamaya ve bir daha burada yorumda yazmamaya karar veriyor sizi sonuna kadar protesto edeceğimi buradan duyuruyorum. Saygılarımla

yUKARIBAĞLI

Haberin başlığına bakıldığında internet haberin kimlerin habercisi olduğu net bir şekilde belli oluyor sizi tarafsız ve ön yargısız yazmaya davet ediyorum

burhans

editör taraf değilse bu kadar iltifata cevap verir vermezse yazılanların hepsini hakediyor haydi hiç olmazsa adam ol adama cevap yazsın tabii adamsa.

**********

Haberin girişine bakıldığında aslında başlığın neden böyle verildiğini anlamak mümkün. 

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ruh ikizleri" sözüyle eleştirdiği CHP ve MHP arasında genel af tartışması yüzünden başlayan çatlak derinleşiyor."

Haber başlığı Başbakan Erdoğan'ın "Ruh ikizleri" yakıştırmasına yapılan bir atıf.

Fakat yine de başlığı Erdoğan'ın sözleri üzerinden kurmak yerine daha farklı bir başlık kullanılsaydı okurlarımızdan bu kadar büyük bir tepki gelmeyecekti.

Sizlerin haber başlığıyla ilgili bir açıklama beklediğini de düşünerek neden böyle bir başlığın tercih edildiğini İnternethaber Medya Grup Başkanı Süleyman Özışık'a sordum. Süleyman Özışık başlıkla ilgili şunları söyledi:

"Bu haber için Başbakan Erdoğan'ın sürekli kullandığı "Ruh İkizleri" sözü üzerine ironik bir başlık kullandık. İfadeyi tırnak içinde vererek de başlıkta bir ironi olduğunu vurgulamaya çalıştık. Ancak gelen tepkilere bakılırsa bu başlık okurlar tarafından pek kabul görmedi. hep söylediğimiz üzere biz okurlara rağmen yayın yapmıyoruz. Bunun için okurlarımızın tepkisini ciddiye alarak haberin başlığını "Erdoğan bu kavgayı zevkle izliyor" diye değiştirdik."