BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,18
HABER /  MEDYA

RTÜK'ten FOX TV ve Halk TV'ye şok ceza

RTÜK'ten Fox TV ve Halk TV'ye ceza geldi. Fox Ana Haber bülteni, Fatih Portakal'ın açıklamaları nedeniyle 3 gün, Halk TV'deki 'Halk Arenası' programı ise Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in sözleri nedeniyle 5 gün yayınlanmayacak.

Abone ol

RTÜK'ten Fox TV ve Halk Tv'ye ceza geldi. Fatih Portakal'ın 'sokağa çıkın' çağrısı nedeniyle FOX Ana Haber 3 gün, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandıkları tehdit dolu sözleri nedeniyle de Halk Arenası 5 program yayınlanmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, RTÜK’e başvurarak, sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın katıldığı programda ’Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’ hükümlerine aykırı davranıldığı gerekçesiyle Halk TV'ye idari para cezası uygulanması ve yayın durdurulması talebinde bulundu.

Başvuru dilekçesinde programa katılan Gezen ve Akpınar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ve hakaret niteliği taşıyan ifadeler sarf ettikleri, açıkça ölüm ve anayasal düzene karşı darbe tehdidinde bulundukları kaydedildi. Söz konusu ifadelerin, ’6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu’nun ilgili maddesine aykırı olduğu ifade edildi.

YAYIN YASAĞI VE PARA CEZASI

RTÜK, Halk TV ve FoxÿTV’ye ceza verdi. Kurul, Fatih Portakal’ın sözleri nedeniyle Fox Ana Haber bültenine 3 kez, Halk TV’de haftada 1 kez yayımlanan ’Halk Arenası’ programına ise 5 hafta yayın yasağı cezası verdi. Ayrıca Halk TV’ye Kasım ayı reklam gelirlerinin yüzde 5’i, Fox TV’ye de Kasım ayı reklam gelirlerinin yüzde 3’ü oranında para cezası uyguladı.