BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Reuters duyurdu! Rusya'dan Türkiye'ye büyük şok

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın iddiasına göre, Rusya, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG ile anlaşarak, bu ülkenin kuzeyinde üs kuruyor.

Abone ol

Reuters, iddiasını, ajansa yazılı açıklama gönderen bir YPG sözcüsüne dayandırdı.

YPG sözcüsü Redur Helil, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de kurulan bu üs hakkında, "Terörle mücadele için işbirliği çerçevesinde gerçekleşiyor" iddiasında bulundu.

ANLAŞMA PAZAR GÜNÜ SONUÇLANDI

Helil, Rusya ile varılan anlaşmanın Pazar günü sonuçlandığını ve anlaşmanın bir parçası olarak Rus güçlerin YPG'ye askeri eğitim vereceğini öne sürdü.

RUSYA ÜS KURACAK

Suriye’nin en batısında Hatay’a sınır komşusu olan YPG kontrolündeki Afrin’e konvoy şeklinde giden Rus güçlerinin, bölgedeki terör örgütü yöneticileriyle görüştüğü iddia edildi. Bu iddialar bugün terör örgütünden gelen açıklamayla doğrulandı. Açıklamaya göre; Rusya, PKK'nın Suriye kolu YPG ile anlaşarak, bu ülkenin kuzeyinde üs kuruyor.

Ortaya çıkan fotoğraflarda, Rus bayraklı araçların Afrin’deki ‘merkezi yönetim’ binası önünde oldukları dikkat çekti. Fotoğraflardan birinde de terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın posterinin yine Rus güçlerinin güzergahı üzerinde bir yolda olduğu da dikkatlerden kaçmadı.

YPG: RUSYA İLE ANLAŞTIK

Uluslararası haber ajanslarının iddiasına göre, Rusya, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG ile anlaşarak, bu ülkenin kuzeyinde üs kuruyor.

Terör örgütü YPG sözcüsü Redur Helil, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de kurulan bu üs hakkında, "Terörle mücadele için işbirliği çerçevesinde gerçekleşiyor" iddiasında bulundu.

RUS TANKLARI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ
RUSYA TERÖRİSTLERE EĞİTİM VERECEK

Helil, Rusya ile varılan anlaşmanın Pazar günü sonuçlandığını ve anlaşmanın bir parçası olarak Rus güçlerin YPG'ye askeri eğitim vereceğini öne sürdü.

PYD/PKK'NIN KANTON PLANI 

PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Suriye'nin kuzeyinde 2014'te tek taraflı olarak 3 ayrı kanton ilan etmişti. Cezire ve Kobani kantonlarını daha sonra birleştiren PYD, bu bölgeler ile Afrin kantonu arasında çoğrafi bütünlük sağlamak istiyordu.YPG'nin liderliğindeki SDG, Münbiç'i 2016'da ABD'nin desteğiyle ele geçirmişti. 

Türkiye bunu engellemek ve DEAŞ'ı da sınırından uzaklaştırmak için Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile 24 Ağustos 2016'da Fırat Kalkanı Harekâtı adı altında askeri operasyon başlatmıştı.

PYD'nin askeri kolu YPG'nin Menbic'den çekilmesini isteyen Türkiye, El Bâb'ı ele geçirmesi için ÖSO'ya destek sağladı. Bu güçler, 23 Şubat’ta El Bâb'ın tamamını denetimi altına almış oldu.