BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Reina saldırganıyla ilgili Emniyet'ten son dakika açıklama

ESENYURT'ta yakalanan Reina saldırganıyla ilgili İstanbul Valisi Vasip Şahin'den sondakika açıklamalar geldi. Emniyet Müdürü ile birlikte kameralar önüne geçen vali flaş bilgiler verdi.

Abone ol

İSTANBUL'un ünlü eğlence mekanı Reina'da yılbaşı gecesi 39 kişiyi katleden Abdulgadir Masharipov'ın yakalanmasına ilişkin son dakika açıklamalar geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, başarılı operasyonu yürüten İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile kameralar karşısına çıktı. Vali Vasip Şahin operasyona dair bilinmeyen ayrıntıları verdi.

Terörist yakalandığında evden çıkanlar hayli dikkat çekici oldu. Reina saldırısını para için yapan teröristin evinden 197 bin ABD doları çıktı. 2 adet tabancanın da bulunduğu evden çıkan en şaşırtıcı şey ise 2 adet dron oldu. Reina teröristi suçunu itiraf ederken parmak izleri de örtüştü.İşte Vali Vasip Şahin'in İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile birlikte yaptığı açıklamadan flaş bölümler;

ÖZBEKİSTAN DOĞUMLU 4 DİL BİLİYOR

-Bu gece Esenyurt ilçemizde yapılan bir operasyonla bu menfur saldırının katili ve faili yakalanmış durumda.

-Fail Abdülgadir Masharipov. Kod adı Ebu Muhammed Horasani Abdulkavi. Özbekistan 1983 doğumlu. Afganistan'da eğitim almış ve 4 dil bilen, iyi yetiştirilmiş bir terörist. Ülkemize 2016 yılında ocak ayında geldiği tahmin ediliyor.

ÖNCE BAŞAKŞEHİR'DE EV KİRALAMIŞ
-Bu operasyon yapılırken 7 bin 200 saat kamera incelemesi yapıldı, 2000 polismiz görev aldı. Konya, Hatay ve İzmir'de destekle ortaklaşa operasyon gerçekleşti. Terörist önce Başakşehir'de ev kiralıyor olay gününe yakın bir iki ev değiştiriyor ve kendini gizlemeye çalışıyor. Zeytinburnu'ndan olay yerine geliyor.

-152 adrese operasyon düzenlendi. 50 kişi gözaltına alındı. 168 yabancı da yabancı terörist şüphesi ile ilgili mercilere teslim edildi.

EVDEN ÇIKANLAR ŞAŞIRTTI
-Teröristle birlikte 197 bin ABD doları 2 adet tabancı ve şarjörü, 2 adet dron ve sim kartlar ele geçirilmiştir. Terörist suçunu kabul etti. Parmak izi de uyuşmuştur. Teröristle birlikte Iraklı bir erkek ve üç bayan da gözaltına alındı.

NASIL YAKALANDI?
-
Arkadaşlarımızın takipleri devam ediyordu. 5 adresten birinde yakalandı. Buna o gün yardım eden birileri var. İllegal giriş yapıldığı ve doğu sınırlarından giriş yaptığı bilgileri elimizde var. DEAŞ adına yapıldığı net.

ÇOCUĞU YANINDA DEĞİLDİ
-Kaçma imkanı bulsaydı belki kaçacaktı öyle tahmin ediyoruz. Yakalandığında oğlu yanında değildi.