BIST 9.503
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.485,55

Referandum ve oy kullanmayacak olanlar

Bildiğiniz üzere, 16 Nisan 2017 Pazar günü çok önemli bir referandum var. Anayasa değişikliği yapılacak mı? Yoksa yapılmayacak mı?..

Bildiğiniz üzere, 16 Nisan 2017 Pazar günü çok önemli bir referandum var. Anayasa değişikliği yapılacak mı? Yoksa yapılmayacak mı? Bu sorunun cevabını arıyoruz.

Anayasa değişikliğinin bu ülkede yaşayan herkesi yakından ilgilendiren bir husus olmasına karşın, anketlerde kararsız seçmenin dışında, bir de sandığa gitmeyeceğini söyleyen bir grup gözüküyor. Şimdi tam olarak onlara sesleniyorum.

Değişikliğe ne diyeceğiniz bu yazının konusu değil. Mesele, sandıktan istemediğiniz bir sonuç çıkarsa; eşinizle, dostunuzla sonucu değerlendirirken konuşmaya yüzünüz olacak mı? Ya da sonradan gelen “Tüh, vah” sesleri işe yarayacak mı?

Yukarıda da belirttiğim gibi tercihinizin ne olduğundan bağımsız olarak söylüyorum bunları. İster ‘Evet’ deyin, ister ‘Hayır’. Mühim olan gidin ve oyunuzu kullanın. Oy kullanmak, hele ki bu referandumda oy kullanmak (sağlık sorunları olanlar haricinde) herkesin boynunun borcudur.

Siz, kendinizce ömrünüzün son demlerinde olabilirsiniz. Dolayısıyla “sonuçtan bana ne?” diyor olabilirsiniz. Lütfen bu durumda dahi olsanız bencillik etmeyin ve çocuklarınız ya da torunlarınızın geleceği için uygun gördüğünüz oyu verin.

Bir de gençler var. Mesela: “O tarihte tatilde olacağım. Bu sebeple oy falan kullanamam” diyen gençler. İyi de referandumdan çıkan sonuca göre sizin hayatınız şekillenecek. En çok siz etkileneceksiniz. Bu neyin rahatlığı? Anlamak mümkün değil!

Büyüklerimizin bir sözü vardır. Bunu her şeyin başına eklerler: “Allah izin verirse…”

Ben de diyorum ki: Referandum günü; Allah izin verirse, elinizde olmayan bir engel çıkmazsa, lütfen ama lütfen oy kullanın…

***

Kastamonu günleri…

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde, Kastamonu Belediyesi himayelerinde Kastamonu rüzgarı esiyor. Geçtiğimiz günlerde fırsat bulunca ziyaret etmek istedim.

Girişte güzel bir Atatürk heykeli ile karşılanıyorsunuz. İçeride fevkalade güzel birçok şey var. Mesela benim en çok dikkatimi çeken; antikacılar. Antikaya düşkünlüğünüz varsa muhakkak ziyaret etmelisiniz. Birkaç tane stant var ve hepsi birbirinden güzel.

Gitmişken Kastamonu ilimize özgü güzel yemeklerden tatmayı ve çekme helva almayı da unutmayın.

Başta Kastamonu Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum…

***

Hayatta başarısız olmanın sırrı…

Hayatta çok başarılı olmanın sırrı nedir bilmiyorum ama başarısız olmanın yol ve yöntemlerinden birisini buradan açıklamak isterim.

Bir spor müsabakası düşünelim. Sahada mücadele eden üç kişi var. Kenarda onlara taktik veren 17 kişi!

Sağlıcakla kalın.