BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

PYD'den ABD'ye ilginç çağrı: Rakka'nın ardından...

PYD öncülüğündeki Suriye Demokratik Konseyi (DSK), Rakka'nın DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından ABD'nin bölgede uzun süre kalması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Associated Press’e (AP) konuşan konseyin eş başkanı İlham Ahmed, terör örgütü DEAŞ sonrası Rakka'da oluşacak ortam için ABD’nin uzun vadeli siyasi ve finansal desteğine ihtiyaç duyacaklarını belirtti.

ABD'nin Suriye'nin siyasi geleceğinin rayına oturana kadar bölgede istikrarın gözetleyicisi olarak Suriye'de kalması gerektiğini söyleyen İlham Ahmed, söz konusu ülkenin Suriye'deki rolünün Rakka ile sınırlı kalmaması gerektiğini söyledi.

KÜRTLERİN GELECEĞİ İÇİN

Radikal güçlerin tekrar güç kazanmaması için Suriye’de demokratik bir sistem kurulmasında ABD’nin rolüne dikkat çeken Ahmed, Kürtlerin Suriyenin geleceği için yapılacak müzakerelerde bundan böyle gözardı edilemeyeceğini iddia etti. 

ABD, Rakka operasyonu için terör örgütü YPG ile yaptığı işbirliğini 'taktiksel ve sınırlı' olarak nitelerken, söz konusu işbirliği zaman zaman ABD ve Türkiye arasında 'güvensizlik ve gerilime' yol açıyor.