BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,00

Proje üretin proje beyler!!!

Proje üretin proje beyler! İnsanımızı hayal kırıklığına uğratmayın!

*İktisadi ve idari fakültesi mezunu yüz binlerce gencimiz var,

*Onun iki katı öğretmenler adaylarımız,

*30-40 bin ziraat mühendisimiz var,

*Milyonlarca lise mezunu; kültürüyle bozuşmuş, benliğini kaybetmiş, geleceğe kaygıyla bakan lise mezunu gençlerimiz.

*Ya hayata darılan kimi vatandaşlarımıza ne demeli her biri ayrı bir dert ayrı bir musibet.

Bunlar için ne yapılabilir acaba hiç düşündünüz mü?

İlk etapta her köye bir danışman ziraat mühendisi projesiyle bu gençlerimizi istihdam edelim. Bir ara böyle bir proje yapıldı ama köyler üzerine K harfi kadar faydalı olduğuna inanmıyorum, oraya garip guraba çocukları alınmadı ki köylünün derdinden anlasın.

Öğretmen adaylarını isteyen her okulda ek katkı adına etütlerde istihdam edilebilir, yada üç ay altı ay süreri kurslarla bu gençlere yeni meslekler öğretilir.

İİB mezunlarına gelince birebir çağırıp yedi seçenek sunalım “kardeş şu anda senin diploman sadece lisans mezunu olarak işe yarıyor bu diplomadan başka medet bekleme sen eğer kendi işini kuramıyorsan yeni meslek edinmen lazım” demek durumundayız.

Artık bunu diğer mesleklere kıyaslayın.

Lise mezunları gençlerimizi de hayata bağlama adına meslek kurslarıyla nitelikli hale getirip üretime eleman hazırlamamız lazım.

Vatandaşlık akademisiyle de vatandaşımıza moral ve motivasyon kandırarak her vatandaşı kendi ölçülerinde verimli duruma getirmenin zamanıdır diye düşünüyorum.

Sabah bir gencim evden çıktığı zaman nereye gittiğini bilmek durumundayız, bu devir böyle istiyor.

İşe mi, spora mu, okuma programına mı, kültür evi sohbetine mi?...

Devlet baba zamanında ihmalkarlık yapıp bu işsizler ordusuyla bizi baş başa bıraktı. Bizim ise “bana ne” deme gibi bir lüksümüz yoktur.

Şu İş-Kur kadrosuna alınan iş danışmanları ne işe yarıyor bir bilsem bir az rahatlatacağım ama anlamakta zorlanıyorum.

Benim yaşadığım şehirde iş kur bünyesine 70 iş danışmanı çalışıyor 7 büyük ilçede onar kişi çalışıp vatandaşa yardımcı olsa fena mı olur? İş kur binasında saf tutmaktan canları da sıkılmıyor mu acaba?

Kulak ardı etmeyin dertli bir vatandaş edasıyla şehrinde TÜİK verilerine göre 200 bin işsizin olduğu bir şehrin derdiyle konuşuyorum.

Siz de “Bana ne” diyemezsiniz.

Ey Çalışma Bakanlığı

Ey Tarım Bakanlığı,

Ey Milli Eğitim Bakanlığı,

Ey İçişleri Bakanlığı,

Ya Kalkınma bakanlığına ne demeli, en önemli kalkınma nitelikli insan yetiştirerek “beşeri sermaye” oluşturmak olduğu halde bu konuda çalışmalarınızı pek göremiyoruz, yoksa var da bizim haberimiz mi yok.

Proje üretin proje beyler! İnsanımızı hayal kırıklığına uğratmayın!

Demedi demeyin, bir gün bu gençler yakanıza/yakamıza yapışacak.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Diyabekir’de cazibe merkezi teşvikinden 23 ilden en çok pay alan bu şehirdir dedi, kısa zamanda açılacak fabrikalarda 37300 kişinin çalışabileceğini söyledi. O ne derse doğrusunu söyler kanaatimce, ama ben buna hazırlık adına şehrimde bir heyecan göremiyorum.

Bu fabrikalara eleman alınırken makul kriterler dahilinde isteyen her aileden birer kişi alınmalıdır bence. Bu işlere yerleştirmeler bu şekilde şeffaf olmalı.

İş-Kur belediye iş birliği içinde bu fabrikalara eleman yetiştirmek gerek- miyor mu? Yoksa bu çalışanların 30 bini dışarıdan mı gelecek sormadan edemiyorum.

Ülkenin yazar çizerlerine sesleniyorum, saatlerce politik meselelerde olabilirlik üzerinde fikir üretiyorsunuz,  peki bu reel soruna reel bir çözüm getirmek için niye çaba sarf etmiyorsunuz?

Hayatın içinde rolünüz ne olursa olsun, bu konuda duyarlı olmanızı bekliyorum, ona göre.