BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.296,55
HABER /  GÜNCEL

Plastik kullanımı azaltmanın 5 yolu

Evinizde ve ofis hayatınızda plastik eşyaların kullanımı azaltmak istiyorsunuz ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız elmaelma.com'un haberine bir göz atın deriz.

Abone ol

Hayatımızın her alanında kullandığımız plastikler her ne kadar gündelik hayatımızı kolaylaştırsa bile doğadan yok olma süresi yüzyılları bulmaktadır. Sadece okyanuslarda yüzen 270.000 bin plastik yüzünden zehirli kimyasallara dönüşerek yaşamı bizler için oldukça tehlikeli bir yer haline getirmektedir.

elmaelma.com'un haberine göre, 1000 yıl gibi bir süreçte doğada çözünen ve hayatımızın her alanını kapsayan plastiklere artık veda etmemiz gerekiyor. Daha sağlıklı ve çevreci yaşam için sizler için derlediğimiz doğal çözümleri uygulayarak plastik kullanımlarınızı azaltabilirsiniz...

Musluk suyu candır!

İlk olarak kullanım alanının oldukça kolay olması nedeniyle birçok kişi plastik suları tercih etmektedir. Her ne kadar plastiklerin geri dönümüşümünü düşünsek bile bu plastiklerin sadece yüzde yirmisi geri dönüşüme girmektedir. Geri kalan yüzde sekseni sağlığımız için tehlike oluşturmaktadır. Bu yüzden musluk sularından vazgeçmek yerine musluklarınıza filtre taktırırsanız hem plastik kullanımını azaltmış olursunuz hem de maddi olarak tasarruf etmiş olacaksınız...

Kıyafet seçimlerine de dikkat!

Günlük yaşamda olduğu gibi kıyafet seçimlerinde de tembelleşmişiz anlaşılan... Daha az kırışıyor, daha az maliyet gerektiriyor diye hem farkında olmadan sağlığınızdan oluyorsunuz. Tekstil tercihiniz her zaman doğal pamuklu, keten kıyafetlerden olsun.

Kozmetik bakım ürünlerini bilinçli tüketmekte fayda var!

Güzellik uğruna bin bir çeşit ürün deniyorsunuz. Kullandığınız ürünler plastik kap içerisinde siz tüketicilere sunuluyor. En kısa sürede bu pahalı ürünlere paranızı heba etmekten kurtulun doğal bakım yöntemlerini araştırarak evden kendi bakım ürününüzü kendiniz oluşturun böylelikle plastik tüketiminden buradan da kendinizi kurtarmış olacaksınız.

Evde temizlik malzemelerinizi kendiniz yapın!

Ev hijyeni önemli tabi... Plastik ambalajlar içerisinde bol bol tükettiğiniz temizlik malzemelerini satın almak yerine evde kendi temizlik malzemelerinizi kendiniz yapın! Böylelikle her gün tükettiğiniz plastik ambalaj içerisindeki temizlik ürünlerini hem azaltmış olacaksınız hem de kokularını kendiniz belirleyebileceğiniz temizlik malzemeleri üretmiş olacaksınız... Evde temizlik malzemesinin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız aşağıdaki habere tıklayabilirsiniz.

Kaynak: elmaelma.com