BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.310,20
HABER /  GÜNCEL

PKK köy basıp katliam yaptı! Gençleri zorla silahlandırıyor

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG/PKK, Suriye'de işgal ettiği Rakka'da örgüte karşı çıkan ve çocuklarını örgüte vermeyen El-Hatuniyye köyüne baskın düzenledi. Teröristler baskında Arap kökenli 7 sivili öldürdü.

Abone ol

TERÖR örgütü YPG/PKK Suriye'de işgal ettiği Rakka'da örgüte karşı çıkan El-Hatuniyye köyüne baskın düzenledi. Teröristler baskında Arap kökenli 7 sivili öldürdü. Terör örgütü YPG/PKK Suriye'de işgal ettiği bölgelerde halka baskısını artırırken, gençleri de zorla silah altına almaya devam ediyor.

ZORLA SİLAH ALTINA ALMAK İÇİN... Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, YPG/PKK işgal ettiği Rakka ilinin batısındaki El-Hatuniyye köyündeki gençleri zorla silah altına almak için bölgeye geçen hafta devriyeler gönderdi.

KÖYLÜLER PKK BİNALARINI YAKTI... Örgütün köydeki gençleri alıkoymaya başlamasının ardından YPG/PKK'lı teröristler ile köylüler arasında 3 gün önce gece saatlerinde gerginlik yaşandı. Köylüler, örgütün köydeki binasına saldırarak 3 aracı ateşe verdi. 

7 SİVİLİ ÖLDÜRDÜLER... Olayın büyümesinin ardından köye takviye terörist göndererek baskın yapan YPG/PKK, 8 bin hanelik Arap köyünde 7 sivili öldürdü, çok sayıda sivili de alıkoydu. Köydeki kadın ve çocukları darp eden teröristler, köyde birkaç evi de yaktı. Köy, üç gündür terör örgütü mensuplarının ablukasında tutuluyor.

DÜKKANLAR DA YIKILDI... Kaynaklar, Deyrizor ilinde işgal ettiği "Süveydan Cezire" köyünde de sivillere ait bazı iş yerlerini yıktı. YPG/PKK'lı teröristler, iş yerlerinin yıkılmasına tepki göstermek için bir araya gelen köylüleri silah zoruyla dağıtmaya çalıştı.

GERGİNLİK DEVAM EDİYOR... Örgüt mensupları, göstericilere katılan çok sayıda sivili alıkoydu. YPG/PKK ile köylüler arasında gerginlik devam ediyor. Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 28'i ise YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor.