BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61

PKK Amerika'da terör örgütü listesinde mi?

Bugün Türkiye'yi yorumlarken, nereden nereye geldiğini iyi analiz edemeyenler, bu noktadan sonra nereye gideceğini de göremezler.

Bugün Türkiye'yi yorumlarken, nerden nereye geldiğini iyi analiz edemeyenler, bu noktadan sonra nereye gideceğini de göremezler.

Çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Devlet yöneticilerimiz ülkemiz adına hayati önem taşıyan insiyatifler alıyor.

Dünyanın en zor coğrafyasına yüzlerce yıl hükmetmiş bir milletin torunları olarak, yaşadığımız bu zorlu günlerin de üstesinden gelip ülkemizi ve bölgemizi huzura kavuşturacağız. Ona hiç şüphe yok.

15 Temmuz bir milattır. İşgal girişimi sonrası anladığım bir çok olaydan biri, bu millet ve devlet coğrafyamızda ki bütün oyunlara vakıf ve coğrafyamızda ki tüm oyunları bozmaya hevesli olduğudur.

Bölgemizde huzuru ve düzeni tesis edebilecek tek millet tek devlet Türkiye Cumhuriyetidir. Ülkenin içinde bulunduğu şartların ağırlığını hiç bir ülke taşıyamaz. Bizim yaşadıklarımızı her hangi bir Avrupa ülkesi yaşasa ya bir iç savaş yaşar yada ülkesi bölünür. Kimsenin içinden çıkamayacağı bir süreci tek başımıza yaşıyoruz.

Stratejik öneme sahip adımlar atıyoruz. Eskiden güney eyaletimiz olan Suriye'de çoğu milli olan silahlarımızla terör temizliğine başladık. Cerablus başta olmak üzere Türkiye'ye sınır olan noktaları terörden arındırarak, sahipleri olan Suriye halkına teslim ettik. Burada ki güven ortamının devamlılığı için gerekli görüldüğü kadar operasyonlara devam edeceğiz.

Bir yandan küresel ülkelerin finanse ettiği terör örgütleri ile sıcak temasda bulunurken bir yandan da siyasi zeminde gerekli adımları atıyoruz. Siyaset ve proje üretemeyen batıya, insanlık ve siyaset dersi veriyoruz. Kendini medeni sanan batı, en fazla kendi insanını ve beslediği terör örgütlerine karşı siyaset yapabilmekte. Küresel güç olarak kabul gören ülkelere karşı siyaset üretebilen dirayetli liderimiz ve siyasetçilerimiz var. Bunun yanı sıra terör ile mücadelede kendi milli silahlarımız ve o silahların yazılımlarını yazan bir akıl var. Montaj sanayi olmaktan çıkan Türkiye 2023 hedefine kitlenmiş vaziyette.

PKK Amerika'da terör örgütü listesinde mi?

İstanbul'da bir kaç sene evvel düzenlenen ve devletin üst düzey birimlerinin ve millet vekillerinin de hazır bulunduğu seminerde CİA'nin Ortadoğu uzmanı olan John Patrick, "PKK'nın Amerika'da polisin listesinde adi suç kapsamında; uyuşturucu madde satıcılığı, kadın ticareti, hırsızlık gibi adi suçlar çerçevesinde takibat altında olduğunu buna karşın FBİ'ın terör ve anti terör bölümünün suç listesinde olmadığını" vurguladı.

PKK'nın Amerika'da ki mal varlıklarının 500 milyon dolar civarında olduğunu belirten Patrick, "Türkiye Cumhuriyeti'nin yapması gereken hamlenin, PKK'yı FBİ'ın terör listesine sokturarak Amerika'da ki mal varlıklarına yasal olarak el koydurtabileceği diğer yasal işlemlerin de aradaki anlaşmalar ile daha rahat sağlanabileceği" görüşünü paylaştı.

Patrick, Türkiye'de ki yetkililere, Amerika'da 18 teşkilat olmak üzere Ortadoğuda ve Avrupa'da PKK ile bağlantılı olan toplam 101 dernek ve kurumun bulunduğu bir liste verdi.

PKK'nın Ermeni kanadı hiç bir zaman Türkiye'de sağlıklı ve istikrarlı bir yönetim istemiyor.

FETÖ ile de bağlantılı olan PKK'nın kürtlük ile alakası yoktur. Örgütün 5 üst yöneticisinin 4'ü kürt değildir. Küresel koalisyonun terör örgütüdür. Marksist, lenist, kominist ideallerle yola çıkılmış bir yapı. Dış destekli bir mafya örgütüdür. Terörden rant sağlayan, terör üzerinden milyar dolarlar kazanan uluslararası mafyada bu denklemin içinde.

Sonuç;

Devletimiz dört bir koldan bu yapılanmanın sivil ve bürokrasi ayağını temizlemeye başladı. En can alıcı nokta ise finans sağlıyıcı kurum ve kişileri pasifize etti ve etmeye devam ediyor. Ülke içinde son demlerini yaşayan PKK, halen Avrupa Birliği ülkelerinin desteğini almakta.

Türkiye'de kürt sorunu yoktur. Türkiye'de dış destekli terör var. Dış destekli terörün çözümü için uğraşıyoruz. Türkiye'de olmayan bir sorunu bize çözdürmeye çalışıyorlar. Dünyanın başlarına yıkılmasına ramak kaldı.