BIST 9.692
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.496,52
HABER /  EKONOMİ

Piyasaların beklediği karar çıktı! İşte Merkez'in faiz kararı

Piyasalar Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz oranına kilitlenmişti. Merkez Bankası faiz kararını açıkladı... Merkez Bankası faiz oranlarında değişiklik yapmadı...

Abone ol

Piyasalar Merkez Bankası'nın (TCMB) açıklayacağı faiz oranına kilitlenmişti. Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası faiz oranlarında değişiklik yapmadı. Merkez Bankası Aralık toplantısında gösterge faizlerde değişikliğe gitmezken, Gecelik Likit Piyasa faizlerde 50 baz puanlık artış yapmıştı. 

SIKI DURUŞ DEVAM EDECEK: Açıklamada, "Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyetin gücünü koruduğuna işaret etmektedir. İç talep büyümeye devam ederken dış talepteki artışın ihracat üzerindeki olumlu etkisi sürmektedir. Enflasyon ve enflasyon beklentilerinin bulunduğu yüksek seviyeler fiyatlama davranışları üzerinde risk oluşturmaya devam etmektedir. Bu çerçevede Kurul, para politikasındaki sıkı duruşun korunmasına karar vermiştir" denildi ve şu değerlendirme yapıldı:

"Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir.

"Enflasyon görünümünde baz etkisi ve geçici faktörlerden bağımsız, belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir.

"Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir.

"Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır."

KARAR SONRASI DOLAR HAFİF GERİLEDİ

Dolar/TL kuru güne 3.80 seviyesinde başladı. Merkez Bankası faiz kararı öncesinde 3.82 seviyelerine kadar çıkan dolar saat 13.00 sularında 3.80 seviyesine gerilemişti. Dolar faiz kararına dakikalar kala 3.7994 seviyesine kadar geriledi. Dolar dün de günü 3.81'in altında kapatmıştı. Dolar Merkez Bankası kararı sonrasında 3.8024 seviyesine yükseldi.