BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,59

Peygamberimi rahat bırakın!

Onlara diyorum ki gelin İslami değerlerle uğramaktan vazgeçin olmaz mı? Ben bundan sıkıntı duyuyor, hakkımı size helâl etmiyorum!

Hz. Muhammed (sav), 124 bin peygamberin ve 313 resulun sonuncusudur.

Peygamberler, hak, hukuk ve sevgi saygı muhabbet dışında insanlığa neyi tavsiye etmişler?

Eline, beline, diline… sahip olup sadece Allah huzurunda rüku ve secde edip, O’nu zikretmek, birilerine çok mu zor geliyor?

Yeryüzünde adam gibi yaşamak çok mu zordur ki kalkıp oturup Allah’ın seçtiği bu mümtaz insanlar hakkında ileri geri konuşuyorlar.

Tek bir kişi kakıp desin ki haşa! şu peygamber şu yanlışa öncülük yapmış, Peki diyemeyeceğine göre nedir bu tantana?

İnadına diyorum ki tüm peygamberlere selat ve selam olsun.

Peygamberler selat ve salam ile anılır,

Hatırda tutulur, takip ettikleri yol, yaşantı tarzları rol model alınır.

Ancak her bir şeye bir hadis uyduranlar da, ben hadis tanımıyorum diyenler de utansın diyorum.

Hadissiz İslam olmaz, her şeye hadis uydurmak da doğru olmaz.

Hz.Adem aleyhisselamdan günümüze kadar başta peygamberler olmak üzere tüm şahsiyet sahibi insanları rahmetle, minnetle yadediyor, kendilerine mağfiret diliyor, onlara karşı insanlığın huzurunda minnettar olduğunu beyan ediyorum kime ne?

Peygamberlerin kabiliyet ve mucizeleri bilime öncülük etmişken, “din diyanet diyerek gerilerde kaldık” diyenler hiç mi düşünmüyorlar?

Zaten dünyaya herkes minimum 8 saat çalışıyor, bizim derdimiz çalışırken manevi alemdeki niyetimiz nedir? diğer 16 saat zamanını nasıl değerlendiriyorsunuz? Kendinle barışık mısın? İnsanlığın manevi huzuruna bir katkın var mı?

Bu konuda kendimizi sorgulamak, Peygamberlerin getirdiği ilahi öğretiden nasibini almak, alamayanlara da hatırlatmada bulunmak, ilgisiz kalanları da tıpkı Hz.Muhammed alhisselatuvesselamın “Allah’ım iki Ömer’den biriyle dinine kuvvet ver” dercesine dua etmektir.

Peygamberi devre dışı bırakan, yarın İlahi inkârla baş başa kalabileceği bile olasıdır.

Bakın bakayım Mustafa İslamoğlu peygamberle uğraşa uğraşa nasıl da kontrolden çıktı, Aziz Bayındır, Okuyan gibileri yanlış yapa yapa Allah’ın bazı şeyleri bilemeyeceğini iddia edecek durum düştüler.

Ya Cübbeliye ne demeli?

Şu hadistir bu hadistir diye diye Müslümanlara Kur’anı unutturdu. Bir Reis-Ül Ülema niteliğinde olan Mehmet Görmez gibi kaliteli bir din adamı hakkında su-i zanda bulunacak duruma düştü.

İslami değerlerin birincisi Kur’an, ikincisi sünneti seniyedir. Ancak sünnet konusunda tartışmaya girmek, avam diliyle dalaşmak doğru değildir. Hadis müzakeresi, mütalaası ilim erbabı arasında olur.

Sakın ola herhangi bir ilahiyatçıyı ilim erbabı olarak görmeyin. 50-60 başarı ortalamayla okulu bitiren, bitirdikten sonra da tembelliği yüzünden o bilgilerinde yarısını unutan bir kişiden din bilgini mi olur?

Risaleyi Nur Külliyatından olan, İşarat-ül İcazı, Asayı Musayı, Münazarat ve Mühakematı okumayan bir kimseden din adamı olur mu? Olsa da eksik kalmaz mı?

Şu televizyon ekran Din adına, Peygamber adına ileri geri konuşanlar var ya inanın onlar hakkında ne diyeceğimi bilemiyorum.

Onlara diyorum ki gelin İslami değerlerle uğramaktan vazgeçin olmaz mı? Ben bundan sıkıntı duyuyor,  hakkımı size helâl etmiyorum!