BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.490,95

Peugeot 508 1.6 BlueHDI test sürüşü

Peugeot'un D sınıfı bu modeli ile 2010 yılında tanıştık. Makyaj öncesi eleştirilen şanzıman yenilendi ve yeni motor ile birlikte çok iyi bir uyum yakaladı.

Seyahati keyifli hale getiren detaylardan biride uzun menzildir. İşte görebileceğiniz en uzun menzile sahip otomobillerden biri de 508. Dolu depo ile 1300 km menzil, yola çıkarken kimi gülümsetmezki :). Peugeot'un D sınıfı bu modeli ile 2010 yılında tanıştık. Makyaj öncesi eleştirilen şanzıman yenilendi ve yeni motor ile birlikte çok iyi bir uyum yakaladı. Böylelikle güçlü ve hırçın bakışlara sahip dinamik tasarıma yakışır bir sürüş performansına sahip oldu 508. 

İçeride de tıpkı dışarıda olduğu gibi sade ancak kaliteli ve konforun ön planda tutan bir tasarımı var. Isıtmalı ön koltuklar, hem arka hem ön kısım için ayrı 4 bölgeli iklimlendirme, head up display, elektronik el freni, kör nokta uyarı sistemi, anahtarsız giriş, 7"dokunmatik ekran,geri gönüş kamerası,otomatik ayarlanabilen deri koltuklar gibi detaylara sahip. 

Arka kısımda oldukça geniş ve konforlu. Camlarda perdeler, kol dayama, bardaklıklar, 12 volt soket ve led aydınlatmalarla arkada seyahat eden yolcularda şımartılıyor. Ön kısımda eşyalarınız için çok fazla yer yok sanırım tek şikayet edebileceğim konu bu. Kolçağın ayarlanabilir olması iyi ancak içinde çok küçük eşyalar için yer var aynı şekilde vites arkası içinde sadece anahtar sığabilecek büyüklükte yer olan kapalı bir alan bulunuyor. Bunlar dışında kullanılabilecek eşya gözleri kapı içlerinde bulunuyor. Neyseki bu kısımlar oldukça geniş. Büyük direksiyon üzerindeki tuşlarla sürüş anında başka bir yere uzanmanızı gerektirmeyen bir kullanım kolaylığı sunuyor. Bagaj hacmi 473 litre, yolcu yerine eşya taşımak isterseniz bu hacim 1339 a kadar çıkıyor.

Konfor ve kalitesine zaten diyecek yoktu 508'in yeni şanzıman ve yeni motor ile de çok iyi bir sürüş keyfi sunuyor. Sadece keyif değil ekonomide isterseniz 508 burada rakiplerinin çok önünde, 1.6 litrelik dizel motor 120 beygir güç ve 300 Nm tork gücü üretiyor ve fabrika ortalama 3.9 yakıt tüketim değeri veriyor. Ben kullanırken  ise ortalama 4,5 litrelik bir tüketim değerine ulaştım.