BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09

Pensilvanya'ya kadar yolun var

Eğer bir yürüyüş yapacaksanız, toplumun büyük kesiminin desteğini arkanıza almanız gerekiyor. Bir hain için yürürseniz alacağınız cevap bellidir.

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, beklediğimin altında bir cezaya çarptırıldı.

Fetö ile işbirliği yapmanın, devletin mahrem bilgilerini onlardan alıp, Can Dündar isimli haine ulaştırma yöntemiyle yaymanın cezası çok daha ağır olmalıydı.

Ancak hüküm açıklanır açıklanmaz Berberoğlu'nun tutuklanması yanlıştı. Türkiye böyle hassas bir dönemden geçerken Yargıtay'ın kararı onaması beklenebilirdi.

Çünkü şu anda bile, Yargıtay kararı beklendiği için pek çok suçlu aramızda dolaşıyor. 

Gelelim CHP'nin tutuklanmaya gösterdiği tepkiye...

Çarşamba günü TGRT yayınında da söyledim. CHP'liler ağız birliği etmişçesine mahkemenin verdiği kararın siyasi olduğundan ve Enis Berberoğlu'nun masum olduğundan dem vuruyor. 

Hani bilmesek, Berberoğlu'nun Kabe'yi tavaf ederken gözaltına alınıp tutuklandığına inanacağız.

Önüne gelen Erdoğan'a saydırıyor.

Biri Erdoğan'ı kastederek "Eşkiya" diyor, bir diğeri "Onu Lahey'de yargılatacağız" diye intikam yeminleri ediyor. Bir diğeri ise "Onu bizzat biz yargılayacağız" diyerek korkunç tehditler savuruyor.

Kemal Kılıçdaroğlu onlara göre daha demokratik bir yöntem seçip Ankara-İstanbul arasını yürümeye başladı.

Bazı yazar çizer takımı Kılıçdaroğlu'nun bu yürüşüne çok abartılı bir anlam yüklüyor. Onlara göre bu yürüyüş adalet ve ülkenin yönetimi konusunda milat olabilirmiş. 

Ben de bunun tam tersini savunuyorum.

Eğer bir yürüyüş yapacaksanız, toplumun büyük kesiminin desteğini arkanıza almanız gerekiyor.

Kılıçdaroğlu kimin için yollara düşüyor?

Soner Yalçın'ın dediği gibi, "Fetö'nün CHP imamı" için... Devletin mahrem sırlarını hainlerle işbirliği yaparak dünyaya yayan biri için... Ülkesine ve milletine ihanet ettiği mahkeme kararıyla tescillenen biri için...

CHP'nin lideri değil İstanbul'a, Fizan'a yürüse dahi, bu işten bir şey çıkmaz!

Zaman zaman, "Bu CHP'lilerde siyasi beyin yok" diye yazıp söylerim. Arkalarına toplumun yüzde yüzünün desteğini alabilecekleri pek çok fırsat geçmesine rağmen bunu değerlendirecek IQ'ya sahip değiller...

Örnek mi?

Hemen vereyim.

Kadir Topbaş'ın damadı bir fırıdak çevrilerek tahliye edilmiş. Yetmemiş, üstüne bir de Bülent Arınç'ın damadı tahliye edilmiş. Başta AK Partililer olmak üzere toplumun neredeyse yüzde yüzü bu duruma isyan ediyor.

Böyle bir durumda "Adalet" diyerek yollara düşsen, Türkiye'yi ayağa kaldırırsın. Yürüyüşün, toplumun tüm katmanları tarafından azami saygı ile karşılanır ve gerçekten ülke için bir milat olur.

Ama nerede bunu düşenecek zeka...

Sen nerede bir terörist, nerede bir hain varsa, git onun için yürü sonra halkın desteğini iste...

Oldu canım!

Benim şahsen Kılıçdaroğlu'na iki tavsiyem var.

1 - Sapanca Sapağı'nda yol çalışması var. Oradan E - 5 Karayolu'na saparsanız daha hızlı yol alırsınız!

2 - Pensilvanya'ya kadar yolunuz var!

SOSYAL MEDYADA TAKİP İÇİN: