BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  GÜNCEL

Pendik'teki lisede rehine krizi! TSK'dan açıklama geldi...

PENDİK'teki rehine krizi sona erdi. Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne gelen firari askerlik yaptığı birlikten izinli olarak ayrılan Umut K., burada çalışan nişanlısını rehin aldı. 1.5 saatlik rehine krizi polisin ikna çabasıyla son buldu.

Abone ol

İstanbul Pendik'te Melek Aknil Lisesi'ne gelen silahlı erbaş Umut K., okulda çalışan nişanlısını tuvalette rehin aldı. 1. 5 saat süren rehine krizi polisin ikna çabasıyla sona erdi.

Kendisinden ayrılmak istiyordu: 22 yaşında olduğu belirtilen nişanlısının kendisinden ayrılmak istediği bu nedenle Umut K.'nın okulu bastığı belirtiliyor. 

Askerden firar etmiş: Okulda görevli kadını rehin alan kişinin Umut K. olduğu ve askeri birliğinden kaçtığı açıklandı. Umut K.'nın nişanlısıyla konuşma vaadiyle okula geldiği ve nişanlısının konuşmak istememesi üzerine genç kızı kendisiyle birlikte okulun 3. katına kilitlediği ortaya çıktı.

İkna çabaları sonuç verdi: Müzakereci polisin şahsı ikna etme çalışmaları 1.5 saat sürdü. Müzakere ekiplerinin uzun süren çalışmalarının ardından saldırgan polise teslim oldu.

Genç kadın kurtarılırken saldırgan polis merkezine götürüldü. Ambulans ve sağlık ekipleri hazır bekletilirken polis ve Özel Harekat ekipleri okul etrafında geniş güvenlik önlemi aldı.

Görgü tanıkları o anları anlattı
Şüpheli polis aracına bindirilerek götürülürken, olay sırasında okul içerisinde bulunan bir öğrenci velisi yaşananları anlattı. Zerrin Boyfidan, "Bizim okulda işimiz vardı onun için geldik. O sırada bir hareketlilik oldu. Yukarıya çıktık. Kızı tuvalete soktu. Bildiğim kadarıyla bıçağını düşürmüş. Öğretmen ve müdür yardımcısı aldı bıçağı. Tuvalete girdiler, kızı baya bir hırpaladı. Biz ikna etmeye çalıştık. Bir ara kapı açıktı, içeriye girebilseydik girerdik ama ben açmaya çalıştıktan sonra kapıyı kilitledi. Sonra kız 'gidin yoksa beni öldürecek' dedi. Uzaklaştık, polisi aradık. Hemen geldi polisler. Bir başka görgü tanığı ise, "İçeride bir kadın vardı, nişanlısı tarafından rehin alınmış. Memur olan 3-4 aydır burada çalışıyor" şeklinde konuştu. 

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ... TSK’dan yapılan açıklamada "İstanbul/Pendik’te bulunan bir okulda bugün meydana gelen olayın zanlısı olarak tespit edilen şahsın, askerliğini yükümlü piyade er olarak yerine getiren bir personel olduğu ve olay sırasında izinli bulunduğu tespit edilmiştir" denildi.

EMNİYET AÇIKLAMASI... İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndan yapılan açıklamada da "... yapılan incelemelerde şüpheli şahsın askerlik görevini er olarak sürdürdüğü ve birliğinden izinli olarak ilimize geldiği, rehin alınan H.K isimli bayan şahsın ise Melek Aknil Çok Programlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sekreter olarak görevli bulunduğu ve U.D. isimli şahsın nişanlısı olup, aralarında anlaşmazlık bulunduğu anlaşılmıştır" denildi.