BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16

Pencereleri açın

Arada fikirlerimize, karşıt görüşten iki pencere açıp, cereyan yaptırmalıyız çok güvendiğimiz beynimize..

"Bir şeyi sevmen seni kör ve sağır eder" derler..

Severek içinde bulunduğumuz her türlü ikili ilişki, mensup olduğumuz parti, cemaat, örgüt, cemiyet vs hepsi zaman içinde, bizi kendi hatalarına karşı duyarsızlaştırır, bir nevi koku yorgunluğuna uğramamıza neden olur.

Farkına varmadan bir hatayı savunurken ya da bir yanlışa gülüp geçerken buluruz kendimizi.. Bunları görmekte yaşadığımız "körlük" ve bize hatamızı söyleyene karşı da "sağırlık" ile sınanırız.
 

Arada fikirlerimize, karşıt görüşten iki pencere açıp, cereyan yaptırmalıyız çok güvendiğimiz beynimize..

Bizim gibi düşünmeyenleri, ağızlarının payını vermek için değil, fikir dünyamızı zenginleştirmek için dinlemeliyiz. Belki çok sevdiğimiz bir insana, onu savunurken, hatalarını meşrulaştırarak zarar veririz. Belki de içinde bulunduğumuz topluluk amacından sapmaya başlamıştır; objektif bir pencereden olan biteni tarafsız seyretmeden göremeyiz.

Koku yorgunluğu gibi bir uyuşmuşluk, algısızlık, zaman içinde bizi iyiden iyiye uyutur; kendimizi en istemediğimiz durumların içine sokarız.

Bu anlattıklarıma, vatan millet din için, kıtalar ötesinde gocunmadan hizmet eden bir yapılanmanın, namluyu kendi halkına, sivillere çocuklara çeviren birer katile dönüşme süreci kadar güzel bir örnek olabilir mi?

Ya da siyonizmle ilgili kitaplar yazıp, halka ücretsiz dağıtan bir adamın, siyonistler tarafından finanse edilen bir örgüt kurmakla yargılanır olması...

Güzel duygularla intisap etmiş olmak mazeret değil. Bu insan pazarı zaten güzel duygulara, estetiğe, milliyetçiliğe, dine ve içimizdeki mistisizme hizmet ederek avlanır.

Reklamında ayet ve hadisler bulunan topluluğun gerçekte fuhuş ve şantaj sektörü olması ya da halkçı bir takım politikalar vaadeden partinin, Türk halkının hem canına, hem uyuşturucu pazarı ile kanına, hem bölücü politikalarıyla birlik ve bütünlüğüne kasteden en vahşi terör örgütlerinden biri olan PKK'nın cenazelerinde boy göstermesi gibi tuhaf bir eylem-söylem çatışması içerisindeysek açalım pencereleri ve takkeyi ortaya koyup düşünelim.

Yanlış yerde miyiz yoksa doğru bir yapının içinde yanlış davranışlar içinde miyiz?