BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.307,76
HABER /  GÜNCEL

Paris'te kanlı DEAŞ saldırısı! Ölü ve yaralılar var

Fransa'nın Trappes kentinde meydana gelen bıçaklı saldırıda 2 kişi yaşımını yitirdi,1 kişi ağır yaralandı. Reuters saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiğini duyurdu. Ancak saldırganın ailesinden kişileri öldürmesi terör saldırısı şüphesini azalttı.

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris'in batısındaki Trappes'te bıçaklı bir saldırgan sokakta annesini ve kız kardeşini öldürüp üçüncü bir kişiyi de yaraladı. DEAŞ saldırıyı üstlense de olayın aile içi şiddet olduğu ortaya çıktı. Fransa İçişleri Bakanı saldırganın psikolojik sorunları olduğunu ve şu aşamada olayı terör saldırısı olarak değerlendirmediklerini duyurdu.

Saldırgan, daha sonra kaçarak sığındığı evden çıkarken polis tarafından vurularak öldürüldü. Reuters'a konuşan bir polis, saldırganın evden çıkarken kendilerine doğru koşarak tehditler savurduğunu söyledi.

Europe 1'de yer alan haberde, 1982 doğumlu saldırganın Trappes'ta Camille Claudel caddesinde bir müstakil eve girdiği ve 20 dakika sonra elinde bıçakla çıktığı bilgisi paylaşıldı. 

TAKİP EDİLİYORDU

Kamu yayıncısı France Info'nun haberinde ise saldırganın "Fiş S" olarak bilinen ve takip edilen kişiler arasında yer aldığı iddia edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ "ÖLDÜ" DİYE TWEET ATTI

Bölgenin emniyet müdürlüğü Twitter hesabından paylaştığı mesajda "Polis operasyonu sona erdi, saldırgan etkisiz hale getirildi ve öldü" dedi.

Saldırıyı DEAŞ üstlendi ancak olayla ilgili bir kanıt göstermedi. DEAŞ'ın bu açıklaması, ölen kişilerin, saldırganın akrabası olduğunun öğrenilmesinden önce yapıldı.

'CİDDİ PSİKOLOJİK SORUNLARI VARDI'

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb da  annesi ve kız kardeşini öldüren saldırganın 'ciddi psikolojik sorunları' olduğunu söyledi.

Collomb şu aşamada saldırıyı bir terör eylemi olarak değerlendirmediklerini de belirtti.

BFM TV saldırganın saldırı sırasında tekbir getirdiğini duyurmuştu. Ancak polis bu iddiayı doğrulamadı.