BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.438,19

Papazlar, Noel Babalar, Müftüler ve İmamlar!

Keşan Müftüsü'nün Noel Baba hakkındaki sözleri günün gündemi. Sokakta, işyerlerinde ve sosyal paylaşım sitelerinde o sözler tartışılıyor.

Keşan Müftüsü'nün Noel Baba hakkındaki sözleri günün gündemi. Sokakta, işyerlerinde ve sosyal paylaşım sitelerinde o sözler tartışılıyor.

Müftü bey diyor ki;

"Noel Baba adam olsa, düzgün dürüst biri olsa zaten bacadan değil kapıdan girer eve. Kaldı ki bizim dinimizde eve ön kapıdan giriniz diye emrediliyor.."

Müftü beyin bu sözünü bulunduğu ortamda anlatan herkesin yüzünde bir tebessüme rastladım ben.. Belli ki bir espri niyetine de söylenmiş..

Ama anlaşılan o ki birileri durumdan ciddi ciddi kıl kapmış.

O bildiğimiz hastalık kıpırtı halinde yayılmaya başlanmış tekrar..

Şöyle şak diye laf oturtmalar, "Şekerim bu gericiler yine hortladı" diyenler, yorum yaparken artizleşenler, gıdısını şişirip, kaşlarını yukarı doğru havalandırıp bilgiç bilgiç konuşanlar..

Dersiniz ki Müftü bey Noel Baba'ya değil de mübareklerin anasına babasına küfretmiş..

Sözün sahibi Papaz değil de Müftü olunca hakaretin bini bir para anlayacağınız..

Beni en çok etkileyen yorumu ise Facebook üzerinden bir arkadaşım yapmış..

Diyor ki;

"Sözde müftüye göre Noel baba tersten giriyormuş; sen de imam baba ol da kapıdan gir bakalım insanları sevindir; mutlu et... Yahu bir gramcık hayalgüçleri bile yok bunların..."

Cümlenin girişine dikkat lütfen.. Hoşa gitmeyen bir söz söyleyen hemen bir tenzili rütbeye uğratılıyor ve "Sözde Müftü" oluveriyor..

Ah be kardeşim..

O imam baba olalı çok oldu da senin haberin yok.. Hastalıkta eve geçmiş olsuna giden odur, cenazede başucunda bulunan ve son yolculuğunda arkandaki cemaate sana hakkını helal etmeleri için çağrıda bulunan odur, nikahında sizi dini olarak birbirinize emanet eden odur, camiye bacadan girmeyen ve en ön safta sana papazlar gibi kutsal su içirmese de Allah'a af çağrısı için yol gösteren odur..

O'dur da bunlar senin hoşuna giden şeyler değil..

Dini Nikah için gelince "Bu devirde bu yobazlıklar hala var mı?" dersin. Hasta ziyaretinde görünce, "Ne bu şimdi ha? Şifa dağıtmaya mı gelmiş bu molla?" dersin. Sabah ezanını okurken, "Rahatsız oluyorum uykum bölündü kardeşim" diye ana avrat dümdüz gidersin. Camide  vaazı veya Hutbe'yi biraz uzatınca, "İşim gücüm var ya bu ne gerizekalı imam. Daha da ben bu camiye gelmem" dersin.. Çocuğunu Kur'an kursuna davet edince çıldırır "Küçük yaşta beynine gericiliği sokuşturuyorlar" diye madernleşirsin..

Daha nasıl imam baba olsun bu adamlar.. Bir Noel Baba kadar değer görmeleri için illa hayal mi satsınlar..

Hayır yani merak ediyorum ne yapsın da size yaransın? Diğer dinlerde olduğu gibi dini sizin inançlarınıza göre mi yorumlasın?

***

Hrıstiyanlıkta çocukların kiliseye ve dinine bağlı kalmaları için ne yapılır bilir misiniz? Muhtemelen duymuşsunuzdur belki ama ben yine de çift dikiş olması niyetine anlatayım..

Çocuk kiliseye gitme çağına erişince babası alır o çocuğu bir oyuncakçıya gider.

"Beğendiğin en güzel hediyeyi beğen" der çocuğa.. Çocuk beğendiği hediyeyi gösterince, "Yok bu çok pahalı bunu alamayız" der ve ucuz bir oyuncak alarak geri eve getirir. Sonra tekrar aynı oyuncakçıya uğrar ve o hediyeyi alıp direk kiliseye gider ve Papaz efendiye teslim eder..

Çocuk pazar günü kilisenin kapısına vardığında papaz elinde o çok beğendiği hediye ile karşılar.. "Yüce Tanrı senin bu oyuncağı çok istediğini söyledi ve benim elimden sana hediye olarak gönderdi" der.. Akabinde her gidişinde çeşitli küçük hediyeler vererek onun ibadethanesine ve dinine bağlı biri olarak yetişmesine arabuluculuk eder..

Bir de bizi düşünün..

Çocuğu Kur'an Kursu'na götürmek isteyen babalara annelere nasıl baktığımızı bir gözünüzde canlandırın..

Papaz çocuğa hediye verirken ulu zat olur ama bizim imam çocuğa Kur'andan bir harf öğrendi diye şeker verince, "Ne oluyor lan? İmam sübyancı mı? Çocuğu şekerle mi kandırıyor acaba?" diyenlerimiz var mı, yok mu?

Söyleyin o vakit ey mülkperestler, sermayedarlar ve muktedirler..

İmamların imam baba olması için ne yapması gerekiyor siz söyleyin?

Bu insanlar "Çan"ınıza ot tıktıkları için mi bu kadar muzdaripsiniz?