BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.429,47
HABER /  GÜNCEL

Papa'dan İslamiyet'le ilgili bomba sözler! 'Yalan ve saçmalık..'

Hristiyan dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Avrupa'da yükselişe geçen İslamla terörizmi aynı kefeye koyan anlayışı reddetti: "Bazı kişiler böyle söylemlerde bulunuyor olabilir ama bu bir yalan ve saçmalık..."

Abone ol

KATOLİK Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Franciscus, bazı çevreler tarafından İslam ve terörizmin yan yana getirilmesi çabasına ilişkin çok net bir açıklama yaptı. "İslamiyet ve terörizmin aynı kefeye konması mı?" diye soran Papa, "Bazı kişiler böyle söylemlerde bulunuyor olabilir ama bu bir yalan ve saçmalık" değerlendirmesi yaptı.

DİNLERİN ORTAK GÖREVİ... İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Papa Franciscus, "L'Eco di Bergamo" adlı yerel gazeteye verdiği röportajda, dinlerin "bir araya gelme kültürünün teşvik edilmesi" konusunda çok önemli rolü bulunduğunu vurguladı.

YALAN VE SAÇMALIK... İslamiyet ve terörizmin yan yana getirilmesi çabasına değinen Papa Franciscus, "İslamiyet ve terörizmin aynı kefeye konması mı? Bazı kişiler böyle söylemlerde bulunuyor olabilir ama bu bir yalan ve saçmalık." ifadelerini kullandı.

KİLİSELERE UYARI... Papa Franciscus, kiliselerde bile "birlik değil de kurum" mantığı söz konusu olduğunda "güç için savaş stratejilerinin kullanılabildiği" uyarısında bulundu.