BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.508,10
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Özhaseki duyurdu Birçok ilde AK Parti'nin başkan adayları netleşti

"Birçok ilde belediye başkan adaylarını kesinleştirdik" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, adayların önümüzdeki hafta açıklanabileceğini söyledi. Özhaseki kendisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ne dedi?

Abone ol

MART 2019'da yapılacak yerel seçimlere hazırlanan AK Parti'de belediye başkan adaylarının büyük bölümü kesinleşti. AK Parti Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Birçok ilde belediye başkan adaylarını kesinleştirdik" dedi.

'HAYDİ' DENİLDİĞİNDE... Özhaseki, "Önümüzdeki haftada belediye başkan adayları için ilk açıklamalar gelebilir. Sıkı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çoğu hazır. 'Haydi' denildiğinde açıklanabilecek vaziyete gelmiş durumda..." ifadelerini kullandı

İLÇELERİNE KADAR NETLEŞTİRDİK... Birçok ili ilçelerine kadar netleştirdik, dosyaları Cumhurbaşkanına arz edecek şekilde tutuyoruz. İl ilçe düzeyinde bizde raporlar hazır, nasıl bir takvim işlenir ve sunum olur bilmem. Cumhurbaşkanımızın bileceği bir konu...

İSTANBUL ADAYI KİM OLACAK?.. "İstanbul milyonlarca insanı ilgilendiriyor. Tüm dünyanın gözü önünde olan bir il. Orası bizim için çok öenmli, yıllardır bizde. Ufak tefek şikayetler olabilir. Ehliyetli ve liyakatlı birini koyacağız. Başka partiler gibi pazarlıkla belirlemeyeceğiz. Şöhretli bir iki kişiyi koymak çok kolay bizim açımızdan. Ankara içinde aynı şeyler geçerli. Çevreden göç alan, 5 milyonu aşmış bir şehir. Ankara'yı ileriye taşıyacak bir isim olması lazım."

 ADAY OLACAK MI... Kendisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmayacağı sorusuna da Özhaseki, "Partinin usullleri içerisinde müracaatları alıyoruz ama bizim gibi kamuya mal olmuş insanların adayım demesi kadar garip bir şey olamaz. Ben Kayseri'de birçok şey yaparak helalleşerek ayrıldım. Genel merkezde ve teşkilatlarda Ankara için ismim öne çıktı, inkar edemem. Benim hazırlamış olduğum adaylar Cumhurbaşkanımızın takdirinde, herkesin lehine aleyhine her şeyi söyledim. Tarafsız bir şekilde sunum yapıyoruz. Takdir benim üzerimde olur ise bismillah der yola çıkarız" diye cevap verdi.

MANSUR YAVAŞ'IN ORTAK ADAY ÇAĞRISI... Mansur Yavaş'ın Ankara için ortak aday çıkarılması çağrısı için de Özhaseki, "Muhalefetin ne yaptığından çok biz ne yaptığımıza bakıyoruz. Ama bir taraftan İYİ Parti ile bir taraftan HDP'yle temaslar, bize garip geliyor. Bunlar seçmenin takdirinde, oradan ne çıkar bilmeyiz..."