BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  DÜNYA

Önce domatesli pilav yediler sonra öldüler onlarca kişi hastanelik oldu

Ayin sonrası vatandaşa dağıtılan pilav 13 kişinin ölümüne neden oldu. En az 70 kişi de dağıtılan pilavdan zehirlenirken 11 kişinin de hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Abone ol

HİNDİSTAN'ın Karnataka eyaletinde bir tapınakta ayin sonrası halka pilav dağıtıldı.  Ancak pilavı yiyen onlarca kişi bir anda kusmaya başladı.

Hastaneye kaldırılan 13 vatandaşın domatesli pilavdan zehirlenerek hayatını kaybettiği öğrenilirken en az 70 kişinin de tedavi altına alındığı belirtildi. BBC'ye konuşan bir polis sözcüsü 11 kişinin de sağlık durumunun kritik olduğu bildirdi. Olayın ardından iki kişi gözaltına alınırken bir sağlık yetkilisi yerel medyaya yemeğin zehirlenmiş olabileceğini ifade etti.

Ayinde bulanan bazı vatandaşlar ise pilavda kullanılan pirince böcek ilacı karıştığı yönünde tahmin yürüttü.

TEST YAPILACAK
Maramma tapınağının bulunduğu Chamraj Nagar bölgesinin sağlık sorumlusu KH Prasad, zehirlenmeye tam olarak neyin yol açtığının, pirinç örneklerinde yapılacak testlerden sonra belli olacağını belirtti. Öte yandan yapılan soruşturma kapsamında tapınak görevlileri gözaltına alındı.

Ayine katılanlaran bazıları, pilavda gaz yağınınkine benzer bir koku olduğunu söyledi. Bir görgü tanığı, bir anda çok sayıda kişinin kusmaya başladığını anlattı. Eyalet Başbakanı HD Kumaraswamy, ölenlerin yakınlarına 500 bin rupi (yaklaşık 7,000 dolar) tazminat ödeneceğini açıkladı.