BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  GÜNCEL

'Ölen genç kıza cenaze aracında tecavüz' haberi yalan çıktı!

İSTANBUL'da yaşandığı iddia edilen 'ölen genç kıza cenaze aracında tecavüz' olayı Türkiye'yi dehşete düşürmüştü. Bu haber sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı. Fakat haberin doğru olmadığı ortaya çıktı.

Abone ol

Dün sosyal medyayı karıştıran bir haber ortaya atıldı. Haberde iddia edilen; Aleyna G. isimli genç kız İstanbul'da geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybettiği, genç kızın naaşı taşınırken cenaze aracının şoförü Harun Ç.'nin Aleyna'ya tecavüz ettiği ve tecavüz anını videoya çektiği iddia edildiğiydi. Bu haber defalarca paylaşıldı. Fakat haberin doğru olmadığı ortaya çıktı.

İlk olarak bir haber sitesinde yayınlanan ve ardından sosyal medyada paylaşılan bir iddiaya göre, Aleyna G. isimli genç kız İstanbul’da geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetti, genç kızın naaşı taşınırken cenaze aracının şoförü Harun Ç.’nin Aleyna’ya tecavüz ettiği ve tecavüz anını videoya çektiği iddia edildi.

Haberlerde, Harun Ç.’nin arkadaşının şikayeti üzerine polis tarafından sorgulandığı da belirtildi. Bu haber bir başka sitede de 20 bine yakın görüntülendi ayrıca farklı Facebook sayfalarında ve Twitter hesaplarında binlerce kez paylaşıldı.

Cenaze aracında ölüye tecavüz! Aleyna iddiası doğruysa dehşet!

Ancak haberde, haberi yapanın imzası bulunmuyordu. 'teyit.org' editörleri de İstanbul Emniyeti Asayiş ve Gasp Büro Amirlikleri ile görüştüler ve polis tarafından sorgulanan böyle bir kişinin olmadığını öğrendiler.

Ayrıca 'teyit.org' bu haberler daha önce 'Kastamonu’da kan donduran olay' isimli yalan haberi yapanın aynı kişi olduğu bilgisine ulaştı.