BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Olağanüstü dolar zirvesi! Murat Çetinkaya AK Parti'de

Piyasalardaki aşırı hareketlilik sonrası Ankara'da da olağanüstü hareketlilik başladı. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya AK Parti Genel Merkezi'ne gitti. Erdoğan'la görüştü. Görüşmenin asıl nedeni ise sonra ortaya çıktı.

Abone ol

Döviz kuru bugün olağanüstü bir yükseliş yaptı. 4,50'yi gören dolar karşısında Merkez Bankası açıklama yaptı. Gerekli adımların atılacağı ifade edildi. Dolar ve euro bu açıklama sonrası çok sert düştü.

Bu gelişmeler sonrası Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek üzere AK Parti'ye gitti. Genel Merkez'de bu sırada Başbakan Binali Yıldırım'la birlikte Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan vardı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de sonradan AK Parti'ye geldi. Daha sonra 3 bakan binadan ayrıldı. Başbakan Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Zeybekci Genel Merkez'de kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da az sonra AK Parti Genel Merkezi'ne geldi.

"İRAN'LA PARA ANLAŞMASI İÇİN BURADA"

Parti'den yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkan özel temsicisini ağırlayacağı ve iki ülke arasında daha önce imzalanan milli para ile ticaret yapma anlaşmasının detayları görüşüleceği ifade edildi. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın da bu görüşme için AK Parti'de olduğu ifade edildi. 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Londra'da yaptığı açıklamada “Şu anda öyle veya böyle siz ülkede yürütmenin başısınız. Tabi ki TCMB bağımsızlığı söz konusudur. Ama TCMB bağımsızlığının gereği ile kalkıp, herhalde yürütmenin başı olan bir başkanın burada vermiş olduğu sinyalleri bir kenara koyacak hali yok. O da tabi buna göre değerlendirmelerini yapacaktır. Adımlarını ona göre yapacaktır. Ben bunun gelecek için çok isabetli adımların atılmasına vesile olacağına inanıyorum.”Şu anda öyle veya böyle siz ülkede yürütmenin başısınız. Tabi ki TCMB bağımsızlığı söz konusudur. Ama TCMB bağımsızlığının gereği ile kalkıp, herhalde yürütmenin başı olan bir başkanın burada vermiş olduğu sinyalleri bir kenara koyacak hali yok. O da tabi buna göre değerlendirmelerini yapacaktır. Adımlarını ona göre yapacaktır. Ben bunun gelecek için çok isabetli adımların atılmasına vesile olacağına inanıyorum.” demişti.