BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Okullar Ligi sona erdi

Heyecan fırtınasına sahne olan Okullar Ligi’nde şampiyon olan takımlar kupalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in elinden aldı.

Abone ol

Antalya’yı her alanda ve sporda dünya markası yapacaklarını belirten Başkan Türel, “Bir gün dünya Barselona, Real Madrid gibi Antalyaspor'u konuşacak” dedi. Başkan Türel, gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Türkiye’de ilk olan Okullar Ligi, kapanış töreni ile sona erdi. Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği Okullar Ligi’nde, 6 aylık maratonun ardından şampiyonluğa uzanan takımlar kupalarına kavuştu. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, öğrenciler ve aileleri katıldı. Başkan Türel, yoğun ilgi gösteren öğrenciler tarafından sevgi çemberine alındı. 

ANTALYA’NIN ŞAMPİYONLARI

Öğrencilere ‘Antalya'nın Şampiyonları’ diye seslenen Başkan Türel, “Şampiyon derken, sadece birincileri kastetmiyorum, okullar ligine katılan herkes benim gözümde şampiyondur. Spor mertçe, saygıyla yarışmaktır, önemli olan kazanmaktır ama esas olan mertçe, güzel bir şekilde yarışmaktır. Atletizm ve benzer yarışmalarda görürsünüz, en sona kalan yarışmacı bile yarışı bitirmek için devam eder. Çünkü sporcu aslında kendisiyle yarışan insandır. 
Daha yüksek performans için, daha fazla disiplin için önce kendi kendimizle yarışırız. İşte bu sebeple sizler hepiniz birer şampiyonsunuz” diye konuştu. 

4 BİN ÖĞRENCİ KATILDI

Sporcuların Kasım ayında başlayan Okullar Ligi’nde 6 ay boyunca çalışıp, ter döktüğünü belirten Başkan Türel, “Fair-Play centilmenlik ruhuyla maçlar yaptınız, dostluklar kurdunuz, yardımlaşmayı, dayanışmayı, takım ruhunu öğrendiniz. Hepiniz başarılı oldunuz, fakat elbette aranızdan bazı takımlar sporun doğası gereği daha başarılı oldu. Ben birincileri, ikincileri, üçüncüleri ve yarışan hepinizi gönülden tebrik ediyorum. Azimle çalışmaya devam etmelisiniz. Lige başlarken demiştim ki, hedefimiz sizin spor ahlakı ve ruhuyla, disiplinli çalışmayı öğrenmeniz, eğlenmeniz, sağlam vücut ve sağlam kafaya sahip olmanızdır.  İnanıyorum ki, hocalarımız, uzmanlarımızla birlikte bu hedefe en güzel şekilde ulaştınız. Bu sezon lige 5 branşta, 120 okul, 235 takım, 4 bin öğrencimiz katıldı. Bu sayılarla Antalya sizler sayesinde bir kez daha şampiyon oldu” şeklinde konuştu.

GENÇLERİN BAYRAMINI KUTLADI

Okullar Ligi’nde görev alan herkese teşekkür eden Başkan Türel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle de gençlerin bayramını kutladı. Başkan Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Hepinizin bayramını gönülden kutluyorum. Bu vesileyle 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak, Kurtuluş Savaşımızı başlatan ve bu bayramı sizlere armağan eden, büyük komutan, Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyorum. Milli mücadele bayrağı dalgalanmaya devam ediyor. Sizler bu bayrağı bizden emanet alacak ve geleceğe taşıyacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

GELECEĞİN ANTALYASI SİZLERİN ESERİ OLACAK

Okullar Ligi’nin sadece başlangıç olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, “Aranızdan çok isteyenler, çok çalışanlar sporda devam edecek ve inşallah geleceğin yıldızları olacak. Hep birlikte Antalya'yı her alanda ve sporda dünya markası yapacağız. Bir gün dünya Barselona, Real Madrid gibi Antalyaspor'u konuşacak. Nasıl ki bugün Eto’o Antalyaspor’da oynuyorsa Arda'lar, Ronaldo'lar gibi yıldızlar Antalyaspor'a gelecek. Bugün Antalyaspor'un başarısını dikkate aldığımızda gelecekte neler yapabileceğimizi siz hayal edin. Sezon başında küme düşer denilen Antalyaspor şimdi Avrupa kapılarını zorluyor.  Geleceğin şampiyon Antalya'sı sizlerin eseri olacak. Sizler çok kıymetli yıldızlarsınız, her biriniz bir cevhersiniz. Sizlerle gurur duyuyorum. Sizler büyük bir milletin çocuklarısınız. Kendinize güvenin, kendinizle, ailenizle, ülkenizle gurur duyun. Kendinize büyük hedefler koyun, inanın ve çalışın. Allah gönlünüze göre verecektir”
Başkan Türel konuşmasını ardından Şampiyon takımlara büyük bir coşku içinde kupalarını verdi. 

Kupa töreninin ardından program sahne gösterileriyle devam etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı öğrencilere mini bir konser verdi. Ardından Muay Thai sporcuları ve Freestyle top cambazlarının gösterileri genç sporculara keyifli dakikalar yaşattı. 

İŞTE ŞAMPİYONLAR

FUTBOL 
Küçükler; Arslanlar Ortaokulu
Yıldızlar; Mecdude Başakıncı Ortaokulu 
Gençler; Aldemir Atilla Konuk Anadolu Lisesi  

BASKETBOL 
Küçükler; Özel Bilge Adam Ortaokulu 
Yıldızlar; Özel Muratpaşa Yeditepe Ortaokulu
Gençler; Özel Muratpaşa Yeditepe Anadolu Lisesi 

VOLEYBOL 
Küçükler; Ahmet Leman Baydar Ortaokulu, 
Yıldızlar; Mecdude Başakıncı Ortaokulu,
Gençler; Antalya Lisesi 

HENTBOL YILDIZLAR
Yıldız Erkekler Grubu; Varsak Şelale Ortaokulu
Yıldız Kızlar Grubu; Mobil Ortaokulu

HENTBOL KÜÇÜKLER
Küçük Erkekler Grubu; Saime Salih Konca Ortaokulu 
Küçük Kızlar Grubu; Sefa Akın Ortaokulu