BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.306,17
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okullar 17 Eylül'de açılıyor çizgi film karekterli ürünler alırsanız...

2018-2019 öğretim dönemi 17 Eylül pazartesi günü ilk ders zilinin çalması ile başlarken veliler çizgi film karakterli kırtasiye çanta gibi okul ürünlerini almalı sorusuna yanıt geldi.

Abone ol

Yeni eğitim dönemi 17 Eylül’de başlıyor. Forma, çanta, kırtasiye alışverişi ve diğer hazırlıklar veli ve öğrencileri bekliyor. Çocuklar yeni eğitim dönemine rengarenk ve yeni ürünlerle başlamak için alışverişe hazırlanıyor. Okul alışverişinde ailelerin çok dikkatli olması gerekiyor.

Kırtasiye malzeme seçiminde dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan
Uğur Koleji PDR Koordinatörü Ferhan Uz Güçlü, ergonomik, çocuk sağlığına uygun, kanserojen madde içermeyen, kaliteli ve nitelikli ürünlerin alınması gerektiğinin altını çiziyor.

Okul alışverişinde çocuğunuzun isteklerini göz ardı etmeyin
Ailelerin alışveriş yaparken çocuklarının beğenilerine ve zevklerine öncelik vermeleri gerekiyor. Çocuğun alışverişten mutlu olması, kullanacağı ürünlerin seçiminde karar vermesi, söz hakkına sahip olması önemli. Bu durum onun benlik duygusunu olumlu etkileyerek, okul dönemine istekli ve motive bir şekilde başlamasına yardımcı oluyor.

Çizgi film karakterlerine dikkat!
Sevilen karakterler konusunda dikkat edilmesi ve şiddet içerikli olanların tercih edilmemesi gerektiğini vurgulayan Ferhan Uz Güçlü, “Okul alışverişinde çocuğun fikirleri önemsenmeli ve buna göre bir alışveriş haritası çizilmelidir. Çocukların sevdiği çizgi film karakterleri, okula
olumlu motivasyon sağlaması bakımından önemlidir. Fakat bununla birlikte unutulmamalıdır ki çocuk sevdiği karakterlerle kendini özdeşleştirebilir. Şiddet içerikli karakterlerin ya da mesajların bulunduğu kırtasiye ürünleri çocukların ruh sağlığını etkileyebilir. Böylece izlenilen
çizgi filmler ve oynanan oyunlarda yer alan kahramanlar bu şekilde çocuğun yaşamına giriyor. Bu durum çocuğun şiddeti normal olarak kabul etmesine sebep olur. Ailelerin bu konuda hassas olmaları ve çocuklarını yönlendirmeleri gerekmektedir” dedi.

Dikkat dağıtmayan malzemeler
Renkli kalemlerin ve görsel materyallerin kullanılması öğrenme stili görsel olan öğrenciler için olumlu olabiliyor. Fakat dikkat sıkıntısı yaşayan çocuklar; canlı renkli, süslü, tüylü, oyuncaklı malzemeler kullandığında dikkat dağınıklığı yaşıyor. Bu durumun çocuklarda öğrenme sıkıntısına neden olabileceğini ifade eden Ferhan Uz Güçlü, “Parlak renkler ve ilgi çekici objeler çocukların kendiliğinden dikkat ya da seçici dikkat alanına girebilir. Böyle olduğu zaman çocuk odaklanma konusunda sıkıntı yaşar. Bu noktada ailelerin çocuklarını iyi tanımaları, kişisel özelliklerini bilmeleri ve derste göz önünde bulunan kırtasiye malzemeleri için daha sade ürünleri tercih etmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.