BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,66

OHAL komisyonuna nasıl başvurulacak işte örnek başvuru

OHAL komisyonuna nasıl başvurulacak işte örnek başvuru

OHAL komisyonuna başvurular başladı. KHK ile atılan öğretmen, memur, asker ve polisler başvuracak. Peki OHAL komisyonuna başvurular nasıl yapılacak, başvuru dilekçesi nasıl olacak? OHAL komisyona başbakanlık.gov.tr sitesinde.

OHAL komisyonuna nasıl başvurulacak işte örnek başvuru

OHAL inceleme komisyonu başvuruları internetten yapılacak. KHK ile atılan ya da açığa alınan memur, öğretmen, asker, polis ve sağlık çalışanları OHAL komisyonuna bugünden itibaren başvuruda bulunabilecek. Komisyona başvurular ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr adresi üzerinden elektronik olarak yapılacak. MEB personelleri, kamu personelleri, Emniyet ve TSK personelleri, askeri öğrenciler, kapatılan kurum ve kuruluşların yetkililer, bunlar dışında kalan haklarında Kanun Hükmünde Kararname ile işlem tahsis edilmiş gerçek ve tüzel kişiler OHAL inceleme komisyonu başvurusu yapabilecekler. Peki OHAL komisyonuna nasıl başvurulacak dilekçe örneği var mı neler yapmak gerekiyor?

OHAL komisyonuna nasıl başvurulacak işte örnek başvuru

OHAL komisyonuna nasıl başvurulacak : Öncelikle https://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr/ adresine girin. (Yoğunluk sebebiyle zaman zaman site yanıt vermekte gecikiyor.) Gelen ekranda aşağıdaki gibi GERÇEK KİŞİ, VEKALETEN, VESAYETEN, TÜZEL KİŞİ sekmeleri yer alacak. Başvuru yapacak, yapan kişinin, kurumun durumuna göre bu sekmelerden birisi seçilecek. Eğer meslekten ihraç edilen bir öğretmen, memur, kamu çalışanı başvuru yapacak ise GERÇEK KİŞİ sekmesini seçecek. Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun çalışmasına ilişkin usul ve esaslar çerçevesinde başvuru VEKALETEN yapılacaksa VEKALETEN sekmesi, OHAL komisyonuna başvuruda vasi tarafından başvuru yapılacaksa VESAYETEN sekmesi, eğer kapatılan kurum, dernek, sendika, vakıf vs gibi kuruluşların başvurusu yapılacaksa da TÜZEL sekmesi seçilecek.

OHAL komisyonuna nasıl başvurulacak işte örnek başvuru

OHAL Komisyona Gerçek Kişi başvurusu : Meslekten ihraç edilen, öğrencilikle ilişiği kesilen, hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile işlem yapılan kişi başvurusunda TC Numarasını, adını, soyadını, annesinin kızlık soyadının birinci ve sonuncu harfini, cep telefon numarasını yazacak ve Onay Kodu Gönder butonuna basacak.

OHAL komisyonuna nasıl başvurulacak işte örnek başvuru

Girilen cep telefonu numarasına doğrulama kodu gönderilecek. Doğrulama kodu girildikten sonra Devam Et butonuna basılarak OHAL komisyonu başvurusunda diğer aşamaya geçilebilecek. Sisteme bilgileri girip giriş yapıldıktan sonra ikinci ve başvuru aşamasına geçilecek. Burada dört aşamalı bir başvuru adımı olacak. Birincisi; Vatandaş Bilgileri, ikincisi; KHK Bilgileri, üçüncüsü; Başvuru Detay, dördüncüsü; Başvuru Önizle ve Tamamla…