BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,66

Oğlak Burcunda Yeniay... Kariyerde Yeni Hedefler

22 Aralık saat 03:36’da Güneş ve Ay 0 derece Oğlak burcunda kavuşacak ve yeniay doğacak.

 

22 Aralık saat 03:36’da Güneş ve Ay 0 derece Oğlak burcunda kavuşacak ve yeniay doğacak.

Toprak elementinin öncü nitelikli burcu Oğlak, zodyakta onuncu evi yönetir. Burası horoskopun en tepe noktasıdır ve yaşamdaki hedeflerimiz, geleceğimiz, kaderimizle ilgili bilgiler verir. 

Oğlak yeniayında genel kariyerimiz, iş, meslek, görevler, sorumluluklar, gelecek, maddi güvence, statü, saygınlık, onur, itibar, şan, şöhret gibi alanlarda hedef ve arzularımızı ön plana alabiliriz. 

Oğlak yaşamımızdaki otorite kavramları, aile büyükleri, üstlerimiz, liderler, yöneticiler, devlet, devlet büyüklerini de temsil eder. Bu kavramlarda da gerek kişisel gerek toplumsal alanlarda yeni gelişmeler beklenebilir.

Yeniay öncü grup burçların ilk günlerinde doğanları daha fazla etkileyecektir.

22-24 Aralık Oğlaklar, 20-22 Mart Koçlar, 23-25 Eylül Teraziler, 21-23 Haziran Yengeçler bu yeniayı takip eden günlerde yaşamlarında yeni başlangıçlar yapabilirler.

Oğlak burcu bedenimizde kemikleri, eklemleri, cildi, dişleri, dizleri yönetir. Bu bölgelerde kronik sağlık sorunları olanlar özellikle Ay dolunay fazına yaklaşırken biraz daha temkinli olmalılar. Bedenimizde bu bölgelerin bakımı, tedavisi gibi kavramlar da bu ay gündeme gelebilir.

Yeniay haritasında Akrep burcu yükselirken, MC noktasında Aslan burcu ve Jüpiter yer alıyor.

Yeniay haritanın ikinci evinde doğarken, aslında üçüncü evi de etkiliyor. Yönetici gezegen Akrep burcunun son derecesinde yer alırken, bazı şeyleri artık bitirip, sonlandırmamız gerektiğini işaret ediyor. Bunlar belki de son iki yıldır bizi zorlayan, meşgul eden kavramlar olabilir. Yeniye yer açmak için eski defterleri de kapatmak gerek. Zira 0 derecedeki yeniay yeni deyimler ve girişimler için eskinin etkisinden tamamen kurtulmamız gerektiğini de simgeliyor olabilir.

Satürn’ün signifikatörü ve yükselen yöneticisi Mars Kova burcunda yeni deneyimler için çok hevesli görünüyor. Mars Koç burcunda yerleşen Uranüs ile de karşılıklı ağırlamada ve olumlu bir açıda… Uranüs ileri harekete geçiş öncesinde durağan pozisyonda etkisini daha yoğun hissettirebilir.

Güney düğümde yerleşen  ve Plüton ile kare açı yapan Uranüs, geçmişle bağlarımızı tamamen kopartmak ve yeniye yol açmak niyetinde. Burada isyankar,kontrolü zor, huzursuz bir enerji de ortaya çıkarıyor. Tabii Uranüs söz konusu olunca ani olaylar, kazalar da meydana gelebilir. Burada özellikle havayolları, uçaklar etki alabilir.

22 Aralık’ta ortaya çıkan yeniay enerjileri, 28 Aralık’ta Ay ilkdördün fazına ulaştığında etkilerini hissettirmeye başlayabilir.

5 Ocak’ta Ay dolunay fazına ulaştığında gerek kişisel gerek toplumsal olarak yeniaydaki girişimler, düşünceler, niyetler daha belirgin hale gelip önemli farkındalıklar kazanmamızı sağlayabilir. Oldukça stresli enerjiler taşıyan dolunay haftasında güçlü olaylar ve  kadersel dönüşümler meydana gelebilir.

Özellikle ülkemizde meydana gelecek radikal değişimlerle toplumsal hassasiyetin artmasını bekleyebiliriz. Kökeni çok derinlerde ve geçmişte olan sorunlar ve travmalar daha görünür hale gelebilir. Geçmişi görmezden gelerek, üstünü kapatarak hiç birşeyi çözemeyeceğimizi de toplum olarak daha iyi anlar hale gelebiliriz.

Plüton ve Uranüs gezegenleri karşı konulmaz, kadersel dönüşümleri gerçekleştirene kadar bizi zorlamaya devam edecek.

Yeniay etkilerini öz burcunuzla birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz...

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Oğlak burcunda doğacak yeniay ile birlikte kariyer yaşamınızda, toplum önündeki statünüzü etkileyecek yeni bir gelişmeler meydana gelebilir. Yaşamınızdaki otorite kavramları ve aile büyükleri ile ilgili sorumluluklar daha fazla gündeminizde olabilir.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

Oğlak burcunda doğacak yeniay ile birlikte yurtdışı, seyahatler, eğitim ile ilgili bir konuda önemli girişimlerde bulunabilirsiniz.. Hukuksal konularda da hızlı gelişmeler olabilir; ertelenmiş sorunları çözüme kavuşturabilirsiniz. 

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran) 

Oğlak burcunda doğacak yeniay ile birlikte ortak kazançlar, yatırımlar, kredi, vergi, sigorta, prim gibi kavramlarda önemli başlangıçlar ve dönüşümler meydana gelebilir. Maddi konularda temkinli olmalı, riskli hareketlerde bulunmamalısınız.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz

Oğlak burcunda doğacak yeniay ile birlikte ikili ilişkileriniz, ortaklıklarınız ve eşiniz ile ilgili bazı kavramlarda önemli değişimler ve dönüşümler meydana gelebilir. Toplum önündeki imajınız, rakipleriniz ve hizmet aldığınız kişilerle ilgili yeni gelişmeler bekleyebilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Oğlak burcunda doğacak yeniay ile birlikte kişisel bakım, sağlık kontrolü yaptırabilir, yeni bir diyet, spor, beslenme programına başlayabilirsiniz. Günlük yaşamınızdaki düzenlemeler, evcil hayvanlar, yanınızda çalışan kişilerle ile ilgili kavramlar bu ay sizi meşgul edebilir.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)

Oğlak burcunda doğacak yeniay ile birlikte  aşk, romantizm, sosyal yaşam, hobiler, spor veya çocuklarla ilgili yeni gelişmeler meydana gelebilir. Yeteneklerinizi gösterebileceğiniz iş imkanları karşınıza çıkabilir. Maddi konularda riskten uzak durup, temkinli hareket etmelisiniz.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

Oğlak burcunda doğacak yeniay ile birlikte eviniz, aileniz, ebeveynlerinizle ilgili yeni girişim ve gelişmeler olabilir. Ev, mülk, alımı, satımı, kiralama, taşınma, dekorasyon, tadilat gibi kavramlar bu yeni ay ile birlikte hızlanabilir. Evde çalışabileceğiniz iş imkanlarıyla karşılaşabilirsiniz.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım )

Oğlak burcunda doğacak yeniay ile birlikte eğitim, seyahatler, yakın çevreniz, kardeşleriniz ile ilgili bir konuda bazı değişimler ve dönüşümler meydana getirebilir. Seyahatlerde ve yakın çevre ilişkilerinizde dikkatli olmalı, risk almamalısınız.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Oğlak burcunda doğacak yeniay ile birlikte maddi gelirleriniz, kazançlarınızla ilgili yeni gelişmeler ve önemli değişimler meydana gelebilir. Kontrol dışı bazı ani harcamalar ortaya çıkabilir; maddi konularda temkinli hareket etmelisiniz.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)

Oğlak burcunda doğacak yeniay ile birlikte  kendiniz ve yaşamınızla ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. İşiniz, kariyeriniz veya ilişkilerinizle ilgili girişimler veya kişisel görünüşünüz ve imajınızla ilgili yenilikler yapabilirsiniz.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Oğlak burcunda doğacak yeniay ile birlikte bilinçaltınız, ruhsal ve manevi konularda yeni farkındalıklar kazanabilirsiniz. Bir bağımlılığınız ve zararlı alışkanlığınız varsa bu yeniayda onu sonlandırmak için girişimlerde bulunabilirsiniz.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Oğlak burcunda doğacak yeniay ile birlikte ait olduğunuz gruplar, arkadaşlarınız, projeleriniz, gelecek hedefleriniz ile ilgili yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili ekip çalışmaları ve organizasyonlar içerisinde yer alabilirsiniz.

Astrolog Demet BALTACI