BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.497,48
HABER /  DÜNYA

Obama'dan Türkiye açıklaması!

ABD Başkanı Obama, Rusya'nın Suriye'de ılımlı muhalifleri hedef aldığını söyleyerek böyle bir durumda uzlaşma sağlanmasının zor olduğunu söyledi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya'nın bölgede DEAŞ'ı hedef almak yerine Suriye rejiminden yana tavır koyduğunu söyledi. Obama, önümüzdeki günlerde Erdoğan ile de görüşeceğini ifade ederek, Rusya'nın Türkiye'nin desteklediği ılımlı muhalifleri hedef aldığını söyledi.

Obama, Suriye'de düşürülen Rus uçağıyla ilgili olarak ayrıntıları netleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile önümüzdeki günlerde görüşeceğini ifade eden Obama şöyle konuştu;

"Detayları öğrenmeye çalışıyoruz, Erdoğan ile son birkaç gündür görüşüyorum. Türkiye'nin her ülke gibi kendi topraklarını ve hava sahasını koruma hakkı var. Türkiye ve Rusya'nın birbirleriyle konuşmaları ve bunun tekrarlanmaması için doğrudan iletişimde olmaları gerekiyor.

"SORUN RUSYA İLE İLGİLİ"

Bu sorun, Rusya’nın operasyonlarıyla ilgili. Türkiye sınırına çok yakın hareket ediyorlar. Sadece Türkiye değil bir dizi ülkenin desteklediği muhalifleri hedef alıyor. Siyasi yoldan hızla devam etmeliyiz. Rusya bizim geniş koalisyonumuzun bir parçası, bizim 'Rusya’yı istemiyoruz' deme hakkımız yok.

"RUSYA IŞİD'E ODAKLANMALI"

Türkiye ve Rusya tansiyonu düşürmeli. Rusya Esad’ı desteklemekten çok IŞİD’le mücadeleye odaklanmalı. Bu yapıcı bir adım olacaktır. Biz IŞİD’in peşine gitmeye odaklanıyoruz, dolayısıyla Rusya’nın bizim için büyük bir kapasitesi var."