BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.504,85

O resmin çizeri konuştu: Gurur duydum...

O resmin çizeri konuştu: Gurur duydum...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad es-Sani ile yemek yediği odadaki Binbaşı Necmettin Tetik'in fotoğrafını çizen Serdar Dartar,"Gurur duşdum" dedi.

O resmin çizeri konuştu: Gurur duydum...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad es-Sani ile yemekteki fotoğraflarında bir ayrıntı dikkat çekmişti. Binbaşı Necmettin Tetik'i, PKK’ya yönelik operasyonlar sırasında, Şırnak Silopi’de ailesiyle birlikte çatışma bölgesinden tahliye edilen küçük bir çocuğun elini nefesiyle ısıtmıştı. O anlar bir kara kalem çalışmasıyla resmedildi. Tetik daha sonra Mardin Nusaybin'de PKK saldırısında bir gözünü kaybetti. Binbaşı Tetik de o kara kalem çalışmasını Erdoğan'ın GATA ziyareti sırasında Erdoğan'a hediye etmişti. O kara kalem çalışması Erdoğan'ın Katar Şeyhi ile yemek yediği odada başköşede duruyordu.

O resmin çizeri konuştu: Gurur duydum...

Erzincan'da yaşayan ressam Serdar Dartar (30), Binbaşı Necmettin Tetik'in Şırnaklı çocuğun elini nefesiyle ısıtırken çekilen fotoğrafını kara kalemle resmettiği çalışmasının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın odasında bulunmasından onur duyduğunu söyledi.

O resmin çizeri konuştu: Gurur duydum...

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, ailesiyle birlikte çatışma bölgesinden tahliye edilen küçük çocuğun elini nefesiyle ısıtırken fotoğrafı çekilen Binbaşı Tetik, 2016 yılında, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda yaralanarak, bir gözünü kaybetti.

O resmin çizeri konuştu: Gurur duydum...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedavi gören Tetik'i Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte ziyaret etti. Erdoğan'a, ziyaret sırasında, Tetik'in görev başındayken, Şırnaklı çocuğun elini nefesiyle ısıtmaya çalıştığı anda çekilen fotoğrafının kara kalem resmi hediye edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'ye dün gelen Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad el Sani ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüştüğü odada kara kalem çalışmasının yer alması dikkat çekmişti.