BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,36
HABER /  POLİTİKA

Numan Kurtulmuş'tan savaş uyarısı

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Suriye sorununun çözülmemesi halinde uluslararası bir savaş çıkabileceğini söyledi

Abone ol

Partinin internet sitesinde yer alan bilgiye göre Kurtulmuş, Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada, İvedik'in üretim ve istihdama büyük katkı sağlayan bir bölge olduğunu belirterek, dünyada bilgi, marka ve Ar-Ge'nin önemli hale geldiğini kaydetti. Kurtulmuş, İvedik'in bu alanda attığı adımları hızlandırmasını da istedi.

Darbelerin ve faili meçhullerin yaşandığı ''eski Türkiye''den kurtulmak gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, ''Bizler işte bu noktada yeni Türkiye'yi kurmak için varız. Yeni Türkiye hiçbir gizli kapaklı işin olmadığı, halkın özgür ve adil bir ortamda yaşadığı ve sadece milletin egemen olduğu Türkiye'dir'' dedi.

Türkiye'nin temel sorunları arasında Kürt sorunu ve terör olduğunu kaydeden Kurtulmuş, nasıl tanımlanırsa tanımlansın ortada çözülmesi gereken bir durum olduğuna işaret etti. ''Bu sorunu çözerken 'Türklerin gurur ve onurunu, Kürtlerin de hak ve hukukunu korumak' gerekir'' diyen Kurtulmuş, terörü destekleyen uluslararası güçler ve ülkeler bulunduğunu vurguladı. Kurtulmuş, sorunun çözüm yerinin de TBMM olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin Suriye sorunuyla karşı karşıya olduğunu kaydeden Kurtulmuş, ''Suriye meselesi çözülemezse uluslararası bir savaş çıkabilir. Bugün Akdeniz'de Rus ve Amerikan donanmaları var. İsrail ve İran bölgede oldukça etkin. Çıkacak olası bir kıvılcım bölgede kanlı bir savaşa neden olabilir'' değerlendirmesinde bulundu.

Son 10 yılda ekonomide önemli gelişmeler yaşandığını belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin üreten, adil paylaşımı sağlayan ve güçlü bir ekonomik yapıyı hedeflemesi gerektiğini söyledi.

İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin de Türkiye'de birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu kaydederek, Kurtulmuş'un AK Parti ile bütünleşme kararı almasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.