BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.498,57

NİSSAN QASHQAİ 1.6 Premium X-Tronic Sürüş İzlenimi

Lüks otomobillerde bulabileceğiniz birçok özelliği Qashqai’nin bu üst donanım seviyesinde bulabiliyorsunuz. Kendinizi rahat ve güvende hissetmeniz için yenilikçi teknoloji ile donatılmış.

Arazi aracı, minivan ve hatcback otomobillerinin karışımıyla ortaya çıkan “crossover” son dönemlerde en çok tercih edilen sınıflardan biri. Nissan’ın ise bu sınıfta Qashqai ile ciddi bir üstünlüğü var. Bu üstünlüğün Qashqai’nin özellikle arazi otomobili özelliklerine daha yakın olmasının etkilerinin büyük olduğunu düşünüyorum. Şehir için konfor hafif arazi için güvenlik beklentisini karşılayan Qashqai adını Geçmişte İran’da yaşayan bir Türk boyundan alıyor.

Dış tasarımı oldukça sportif ve dinamik.Test sürüşü yaptığım otomobil en üst donanıma sahip. Dolayısıyla konfor ve kalite oldukça iyi seviyede. Lüks otomobillerde bulabileceğiniz birçok özelliği Qashqai’nin bu üst donanım seviyesinde bulabiliyorsunuz. Kendinizi rahat hissetmeniz için birçok özellikle donatılmış. Isıtma fonksiyonu bulunan deri koltuklar bel destekli yani uzun yol için oldukça konforlu.

Direksiyondaki tuşları en rahat yerleştirilen otomobillerden biri Qashqai. Derinlik ve yükseklik ayarıyla kısa sürede doğru sürüş pozisyonuna ulaşabilir ve direksiyonun sport ve normal olan seçeneklerden kendinize uygun sürüş modunu da seçebilirsiniz. Gösterge panelinde 5” renkli ekran ve bu ekranı kişiselleştirebiliyorsunuz.

Vitesin önünde iki bardaklık ve telefon gibi eşyalarınızı koyup rahatça muhafaza edebileceğiniz bir alan var. Ayrıca 2 bölmeli kolçak eşyalarınızı toparlamak için oldukça yer sağlıyor. Usb ve aux girişi kolçağın içinde. Bu sevmediğim kısmı, usb girişinin daha kolay bir yerde olmasını tercih ederdim tabiki.7”  dokunmatik ve parlama yapmayan ekran navigasyon, müzik gibi uygulamalari çok daha rahat kullanmanızı sağlıyor.

Panoramik cam tavan otomobilde artık kesinlikle tercih edilmeli tüm otomobillere yakıştığı gibi Qashqai de de rahatlatıcı etkisini hissediyorsunuz. Otomobil özellikle güvenlik konusunda gerekli olabilecek herşeyi düşünmüş. Otomobilin güvenlik kalkanıyla herhangi bir yere çarpmanız mümkün değil, öndeki araca yaklaştığınız da biri size yaklaştığında yandaki otomobil yaklaştığında veya ağaç veya başka bir şey sürekli uyarı alıyorsunuz. Şerit uyarı takip sistemi, hareketli nesne algılama sistemi, acil durum freni, kör nokta algılama sistemi, yorgunluk algılama sistemi ile sürekli sizinle ve çevresiyle iletişim halinde olan otomobil bazen size ne yapmanız gerektiğini söylüyor hissi uyandırıyor.

Otomobilimde ki  1.6 litre Dizel motora Nissan’ın X-tronic adını verdiği otomatik şanzıman eşlik ediyor. Bu şanzımanı dilerseniz manuel olarak değiştirebiliyorsunuz. 130 beygir güç üreten motorun tork değeri ise 320 Nm. Bu değerlerler otomobilin çok iyi bir performans göstermesini sağlıyor. Eco modu ile tepkiler biraz zayıflasa da yakıt tüketimine büyük katkı sağlıyor. Ben otomobille yaklaşık 1500 km yol yaptım, şehirler arası değişen şartlarda yaptığım yolculuk süresince 6 litre civarında bir tüketim değeri yakaladım. Bu seyahatle neden sınıfının çok tercih edilen otomobillerinden olduğunu deneyimlemiş oldum. Ekonomik, konforlu ve güvenli yolculuk garantisi veriyor olması.