BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  DÜNYA

Netenyahu referandumu konuşmayı yasakladı

İsrail Başbakanı Netenyahu, Kuzey Irak'ta yapılan bağımsızlık referandumuna açıktan destek vermeyi yasakladı. Netanyahu gelen tepkiler üzerine milletvekillerine "bu konuda konuşmayın" dedi.

Abone ol

İsrail Başbakanı  Binyamin Netanyahu, kabine üyelerine Kuzey Irka'ta yapılan referandum hakkında yorum yapma yasağı getirdi.

Referanduma açıktan destek veren tek ülke olduğu için hem bölgeden hem de dünyanın geri kalanından yoğun tepki çeken  Netanyahu, taktik değiştirerek, gelen tepkileri azaltmak için çareyi bir süre sessiz kalmakta buldu.

Referandum hakkında sorulan bir soru üzeri bir  İsrail kabine üyesi, başbakan  Netanyahu'nun kendilerine herhangi bir yorum yapmamaları yönünde talimat verdiğini söyledi.

HÜKÜMET YETKİLİLERİ DE SUSKUN

Reuters'ın haberine göre,  Hükümet kaynaklarından hiç bir de, tüm ısrarlara rağmen herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı.

Netanyahunun 13  Eylül tarihinde referanduma onay vermesi başta  Türkiye olmak üzere özellikle bölge ülkelerinden yoğun tepki çekmişti.

Referandumda kutlamalar erken başladıReferandumda kutlamalar erken başladıReferandumda kutlamalar erken başladıReferandumda kutlamalar erken başladıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN