BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,06

Müzik zevkimi değiştiren...

Ben, zevklerim konusunda tutucu birisiyimdir. Farklılıklara çok açık olduğumu söyleyemem. Bu sebeple bazen sıkıcı biri olduğumu düşünürüm.

Ben, zevklerim konusunda tutucu birisiyimdir. Farklılıklara çok açık olduğumu söyleyemem. Bu sebeple bazen sıkıcı biri olduğumu düşünürüm. Ancak alışkanlıklarımdan bazı konularda vazgeçtiğim nadiren oluyor. Bunu müzik konusunda başaran güzel bir grup var. Sizlere onlardan kısaca bahsedeyim. Söz konusu müzik grubu; Pera

Ben genel anlamda Rock müziğini pek sevmezdim. Ama Rock müziğinin alt türü olan; Alternatif Rock yapan bu grup, hakikaten hoşuma gidiyor. Beni tanıyanlar Türk Halk Müziği ve özellikle Sanat Müziği üzerine az buçuk bilgili olduğumu bilirler. Ancak Rock üzerine söyleyecek çok sözüm yok. Ben sade bir dinleyici olarak görüşlerimi yazıyorum. Dinleyiciyi boğacak kadar sert değil Pera'nın müzikleri. Kendi çizgilerinde güzel işler yapıyorlar. Kendi çizgilerinde diyorum çünkü birilerinin taklidi ya da gölgesinde olmaktan çok uzaklar. Kaldı ki, dizi müziklerine dikkat ederseniz, Pera'nın müziklerine birçok yerde denk gelebilirsiniz. Kendilerine müzikleriyle asla alakalı olmayan (ki bu üzerime vazife değil) bir kaç naçizane önerim olacak.

Ben grubun Bas Gitaristi Barış Ceylan ile tanışıyorum. Tanıdığım kadarıyla mütevazılığını her durumda korumayı bilen biri. Umut ediyorum ki, grubun diğer üyeleri de öyledirler. Bunu söylememin sebebi şu: Biz, Türk Milleti olarak mütevazılığı seven kişileri severiz. Daha kolay kabul ederiz onları. Ha bu arada söylediklerim yanlış anlaşılmamalı. Ben, sırf halktan biri olmak için, ayırt etmeksizin tüm televizyon programlarına katılsınlar, hatta bazı kanallarda müzik programı yapsınlar, kendilerine gelen tüm iş tekliflerini havada kapsınlar demiyorum. Gelin görün ki, mütevazılıktan kastedilen de bu değildir. Kimi zaman gözden uzak olmak istenen bir durumdur zaten.

Benim kast ettiklerime gelirsek: Sizlerle fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmayın mesela, güler yüzünüzü sizi sevenlerden esirgemeyin. Çünkü dikkat ederseniz, onlar yanınıza gelirken ağızları kulaklarında gelirler. Ve en önemlisi ise yanınıza gelip sizinle iki kelam etmek isteyenlere yukarıdan bakmayın. Çünkü unutulmaması gereken çok önemli iki nokta vardır burada; Onlara yukarıdan bakabilmeniz için bünyenizde bulunan o 'büyük' özgüvenin kaynağı, size verdikleri değerdir. Diğer husus ise, size değer verip yücelten insanların, yanınıza ürkek ürkek geliyor olması da onların kalplerinin güzelliğindendir. Bu arada konuya Pera'dan girdik ama sözlerim 'ünlü' olan herkese. Bence, 'sanatçı' olabilmenin gerekliliği de budur. Konuyu toparlıyorum ve Pera Grubunun üyelerine: ''Yolunuz açık olsun beyler'' diyorum.

*

Müzikle ilgili sevdiğim birkaç söz var:

"Müziğin ruhunu, aşktan başka bir şeyle anlatamam."

"Müziği sevmeyenden çekininiz."

"Müzik insan ruhunun dilidir."

"Müzik, insanın bir zaman duymuş olduğu bir duyguyu kendisinde canlandırdıktan sonra, başkalarının da duyabilmesi için sesler aracılığı ile onlara aktarmasıdır."

"Müzik son derece ilginç bir şeydir. Neredeyse bir mucize olduğunu söyleyebilirim. Çünkü düşünce ile olgunun, ruh ile maddenin orta yerindedir. Bir arabulucu gibidir ve birbiri ile zıt kavramları uzlaştırır."

Sağlıcakla kalın...